Waterschap renoveert brug Dirksweg, Brouwershaven


Waterschap Scheldestromen start op 12 oktober 2015 met de renovatie van de brug aan de Dirksweg (nabij de Blankersweg) bij Brouwershaven. De werkzaamheden duren, afhankelijk van het weer, ongeveer vijf weken. Aannemer Tebecon B.V. uit Oud Gastel voert het werk uit.



Een deel van het beton aan de onderkant van de brug verkeert in slechte staat en moet worden vervangen. Tijdens de werkzaamheden wordt de wapening ter plaatse van het verwijderde beton schoongemaakt, behandeld en waar nodig aangevuld. Daarna wordt nieuwe beton aangebracht. Het asfalt van het
wegdek wordt ook verwijderd om de bovenkant van het brugdek te kunnen inspecteren en waar nodig het beton te vernieuwen. Vervolgens wordt er weer asfalt op het brugdek aangebracht.



Als de werkzaamheden aan de brug uitgevoerd zijn, gaat het waterschap later dit jaar de oeverbescherming en taluds onder de brug herstellen.



Omleiding

Gemotoriseerd verkeer moet tijdens de uitvoeringsperiode gebruik maken van de omleidings- route via de Hoogenboomsweg, Ringdijk en Kapelleweg. Het waterschap probeert tijdens de werkzaamheden fietsers zoveel mogelijk doorgang te verlenen over de brug. Tijdens het aanbrengen van asfalt en het
storten van de beton is dit niet mogelijk en moeten fietsers ook gebruik maken van de omleiding. Dit wordt vooraf duidelijk aangegeven op de borden langs de weg.



8 oktober 2015