Coming Out Dag op 11 oktober


8 oktober 2015
Regenboogvlag

Ook dit jaar wappert in 's-Hertogenbosch de regenboogvlag trots op het Stadhuis. Om te laten zien dat je in onze stad geaccepteerd wordt zoals je bent. En dat je trots mag zijn op wie je bent.

Als Regenboogstad zetten we ons actief in om de acceptatie van lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders (LHBT) te verbeteren. Thema's als bewustwording, acceptatie, emancipatie en veiligheid spelen een grote rol voor hen. Uit onderzoek blijkt keer op keer dat we als
maatschappij tolerant lijken. Maar dat in de praktijk de LHBT-ers zich vaak niet geaccepteerd voelen. Ze durven niet openlijk uit komen voor hun geaardheid. Deze groepen hebben vaker te maken met geweld en onveiligheid.

Regenboogvlag

Tijdens het weekend rond Coming Out Dag (11 oktober) hijsen onder meer de gemeente, scholen voor voortgezet onderwijs en het Koning Willem 1 College, de regenboogvlag. Maar ook buurthuizen, het Theater aan de Parade, de Muzerije en FC Den Bosch. Dit jaar doen voor het eerst ook twee
woonzorgcentra van Brabant Zorg mee (Nieuwenhage en Noorderkroon). En ook voetbalverenigingen BLC, RKVV Wilhelmina, Maliskamp, ODC Boxtel en OJC Rosmalen.

Weekend

Op Coming Out Dag kan iedere Bosschenaar of organisatie laten zien dat LHBT-ers trots mogen zijn op wie zij zijn. De Bossche Regenboogpartners hebben er een heel weekend van gemaakt.
Zo hijsen op vrijdag 9 oktober wethouder Eric Logister en Jeanette Noordijk van het Koning Willem 1 College samen de regenboogvlag op het Stadhuis. Op het Kerkplein is er op zaterdag 10 oktober een Regenboogmarkt. En in de Muzerije vindt een (besloten) T-conferentie (Transgender) plaats.
's-Hertogenbosch is tot 2017 Regenboogstad. In dat jaar mogen we gaststad zijn voor Roze Zaterdag.