Gratis abonnement voor ondernemers


08 oktober 2015
[IMG]

De gemeente Leeuwarderadeel biedt bedrijven een gratis startabonnement op de Milieubarometer aan. De Milieubarometer is een handig hulpmiddel om de milieubelasting van uw bedrijf terug te dringen.



De Milieubarometer is een online milieuregistratie die de milieuscore en bijbehorende kosten van uw bedrijf eenvoudig en snel zichtbaar maakt. Door het gebruik van de barometer kunt u fors op kosten besparen. Dit kan oplopen tot duizenden euro's.

De Milieubarometer is getest en geintroduceerd bij honderden bedrijven. Gebruikers zijn vaak zeer enthousiast. Men noemt de Milieubarometer "een eye-opener", "een stuurwiel" en "vast gereedschap op het dashboard van de ondernemer".

Hoe werkt de Milieubarometer? U vult gegevens over energie, water, afval, emissies, transport en eventueel papierverbruik in. Vervolgens ziet u in verscheidene staafdiagrammen welke milieuaspecten het meest bijdragen aan de totale milieuscore en bijbehorende kosten van uw bedrijf.

Voordelen van de Milieubarometer:

o eenvoudig in te vullen
o geeft de prioriteiten voor het terugdringen van uw milieugerelateerde kosten
o voldoet aan de eisen aan milieuregistratie van de overheid
o maakt de communicatie over uw milieuprestatie makkelijk

U kunt zich opgeven via het aanmeldformulier op www.milieubarometer.nl. Bij de factureringsgegevens kunt u de naam van uw organisatie invullen. Bedrijven in de gemeente Leeuwarderadeel ontvangen vervolgens een zogenaamde nul-factuur. Er zijn dus voor uw bedrijf geen kosten aan verbonden. Het
gratis abonnement is een jaar geldig. Binnen een jaar ontvangt u een bericht dat het mogelijk is om uw abonnement te verlengen voor EUR60,- per jaar. Als u dat niet wilt, kunt u uw abonnement schriftelijk opzeggen.



Actueel

* oktober 2015
* september 2015
* augustus 2015
* juli 2015
* juni 2015
* mei 2015
* april 2015
* maart 2015