Ik wil de draad weer oppakken. Waar kan ik terecht?


Ik ben onlangs weduwe geworden, na een lang ziekbed van mijn man. Nu wil ik graag de draad weer oppakken en leuke dingen gaan ondernemen, maar ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen en waar ik terecht kan voor hulp hierbij. Ik woon in Haalderen.

Antwoord

Participatiepunten dragen bij aan veranderingen in welzijn en zorg.

Dat er veel verandert in de wereld van zorg & welzijn is duidelijk. Veel overheidstaken zijn richting gemeenten gegaan, gepaard met de nodige bezuinigingen. Er wordt een groter beroep gedaan op de `zelfredzaamheid' van de inwoners van diezelfde gemeenten. Wat betekent dit nu voor u als inwoner
van Lingewaard?

Gemeenten gaan slimmer organiseren en aan inwoners meer vrijheden geven om zelf de zaken te regelen zoals u dat wilt. Dat houdt in dat (hulp)vragen en bijbehorende dienstverlening worden gebundeld, zodat er een aanpak en het liefst een uitvoering ontstaat.

Dit vraagt van zorg- en welzijnsinstellingen, inwoners, zorgverzekeraars en gemeenten meer samenwerking en afstemming met als doel: een loket, minder doorverwijzingen, snellere hulp oftewel minder bureaucratie en meer ruimte voor maatwerk. We gaan doen wat nodig is: niet meer en niet minder.

De ParticipatiePunten (PP's) in Lingewaard dragen bij aan deze verandering. In elke woonkern bemensen getrainde vrijwilligers de PP's. Zij staan inwoners te woord en werken nauw samen met gemeente, partnerorganisaties en vrijwilligers. Naast vraagbaak is een PP een plek waar ontmoeten,
meedoen, netwerken en samenwerken centraal staat.

Nieuwsgierig? Loop eens binnen bij een van de PP's.

Op 21 september is het Participatiepunt in Haalderen van start gegaan.

Dorpshuis de Tichel
Kolkweg 5a Haalderen

Eenmaal per twee weken (even weken) op maandag van 13.00 tot 15.00 uur

Tel: 088 255 25 70

pphaalderen@swlingewaard.nl

Een vast onderdeel van het ParticipatiePunt is de Helpdesk waar je terecht kunt met al je vragen over computers, laptops en mobiele telefoons!