Radars gaan snelheid meten op Zilverschoonlaan


Geplaatst: 4-10-2015

Naar aanleiding van klachten van bewoners gaat de gemeente binnenkort zogenoemde 'kantradars' plaatsen die de snelheden van automobilisten meten op de Zilverschoonlaan.

Verkeersbord radarcontrole

Uitkomsten

Metingen die de gemeente eerder heeft verricht aan de hand van navigatieapparatuur in auto's leverden onvoldoende gegevens op om een goed beeld te krijgen. De te plaatsen kantradars moeten uitsluitsel geven over de daadwerkelijk gereden snelheden. De uitkomsten van de snelheidsmeting zullen na
analyse met de bewoners worden gedeeld. Afhankelijk van de resultaten volgt een beslissing over eventueel nader te nemen maatregelen.

Geen smileyborden

Het verzoek van bewoners om zogenoemde 'smileyborden' te plaatsen willigt de gemeente niet in. Deze smileyborden meten de snelheid en waarschuwen de automobilist als te hard rijden. Deze borden worden in Lelystad alleen gebruikt voor de 'doorgaande wegen'. Het gaat dan om dreven en
ontsluitingswegen binnen de Lelystadse woonwijken en in schoolomgevingen. De Zilverschoonlaan voldoet niet aan deze criteria.