Bladinzameling


Geplaatst op woensdag 07 oktober 2015

Vanaf maandag 12 oktober a.s. plaatsen we weer bladkorven op vastgestelde locaties binnen de bebouwde kom. Deze blijven tot het einde van het jaar staan. In deze korven, die enkel bestemd zijn voor blad van bomen en struiken, kunt u uw bladafval deponeren.

Alleen bladafval

Het is niet toegestaan om snoeiafval, grond of ander materiaal in de korven te deponeren. Indien dit wel gebeurt, zijn wij helaas genoodzaakt de korf te verwijderen.
Wekelijks worden de korven machinaal geleegd. Is de korf vol? Dan mag u het bladafval ernaast deponeren. Bladkorven die door particulieren zijn geplaatst worden niet leeggemaakt en verwijderd.

Gratis aanbieden bij milieustraat

Wilt u blad aanbieden en/of woont u buiten de komgrenzen, dan kunt u dit vanaf 12 oktober a.s. tot en met 30 januari 2016 gratis doen bij de Milieustraat op vertoon van uw milieupas. Ander tuinafval of blad gemengd met tuinafval is tegen betaling.

Veegwagen

Ook de veegwagen wordt ingezet om het blad zoveel mogelijk van de straat te vegen. De wagen rijdt in week 44, week 49 en week 2.

Compost

Een andere manier om van het bladafval af te komen, is het verzamelen in eigen tuin. Als u kleine hoeveelheden blad onderspit of een grote hoeveelheid apart verzamelt, wordt dit compost. Compost houdt vocht vast in de grond en verbetert uw grond.

Meldingen of vragen kunt u digitaal regelen of stellen of u neemt contact op met het Klant Contact Centrum (0493) 494 888.