Textielinzameling 14 oktober door Sympany


Home > Actueel > Nieuws > Textielinzameling 14 oktober door Sympany

Woensdag 14 oktober kunt u kleding die u niet meer wilt gebruiken op straat zetten. Dan wordt er weer huis aan huis textiel ingezameld door Sympany. Het textiel kunt u in de kledingzak doen die u in de brievenbus krijgt of heeft gekregen. Vergeet niet dat u niet alleen kleding kunt doneren,
maar ook ander huishoudelijk textiel zoals hand- of theedoeken. Zelfs textiel met een vlek of scheur mag gedoneerd worden.

Heeft u deze kledingzak niet ontvangen? Dan kunt u ook een standaard huisvuilzak of andere plastic zak gebruiken. Zorg er wel voor dat de zak goed herkenbaar is als kledingzak. Dit kunt u doen door een briefje op de zak te plakken met de tekst `Kleding'.

Voor 7.30 uur buiten zetten

De medewerkers van Sympany starten om 7.30 uur met het ophalen van de kledingzakken. Zorg dus dat uw kledingzak op tijd buiten staat. Om vervuiling van de kleding te voorkomen is het raadzaam de zak goed dicht te binden. Tot 17.00 uur worden de zakken in uw gemeente opgehaald. Is uw textielzak
als enige blijven staan, bel dan het servicenummer dat op de zak vermeld staat. Deze textielzak wordt dan alsnog opgehaald.

Wat mag er wel en niet in de kledingzak?

Al het textiel mag in de zak gedoneerd worden. Hierbij valt te denken aan T-shirts, gympen en lakens.

Zelfs textiel met een vlek of scheur mag worden meegegeven.

Het volgende mag niet in de textielzak:

* Vloerbedekking, tapijt en matrassen
* Natte kleding

Voor alles geldt:

* Schoeisel per paar gebonden
* Aanbieden in gesloten zak

Boven- en ondergrondse textielcontainers

Behalve tijdens de huis-aan-huisinzameling kunt u uw textiel ook deponeren in de boven- en ondergrondse textielcontainers in uw woonplaats.

Wanneer u op een van de afvalbrengstations bent, kunt u het textiel ook hier aanbieden.

Wat gebeurt er met de kleding?

Sympany sorteert het textiel van de inzamelingacties en van de textielcontainers in verschillende sorteercentra in Nederland waar mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een baan wordt geboden. Nog draagbaar textiel gaat naar (inter)nationale afnemers. Niet-herdraagbaar textiel
wordt als grondstof ingezet voor tal van nieuwe producten. Poetslappen en isolatiemateriaal zijn hiervan bekende voorbeelden. Sympany werkt er hard aan om gedragen textiel te kunnen recyclen tot nieuw garen. Sympany ondersteunt diverse initiatieven om gerecycled textiel op te nemen in de
productieketen van modeketens. Dit doen wij door kennis te delen, mee te ontwikkelen aan prototypen en koplopers te steunen.

Meer informatie?

Reinigingsdienst Waardlanden cooerdineert de kledinginzameling. Heeft u vragen over de kledinginzameling? Bel dan Reinigingsdienst Waardlanden, telefoonnummer (0183) 68 11 11 of stuur een e-mail naar info@waardlanden.nl.