Gemeenteraad akkoord met AZC op TH-locatie


Gepubliceerd op: 08 oktober 2015, Laatst bewerkt op: 08 oktober 2015

De gemeenteraad heeft dinsdag 6 oktober ingestemd met de komst van een tijdelijke opvanglocatie voor 500 asielzoekers voor een periode van drie tot vijf jaar op het terrein van de voormalige Technische Hogeschool (TH-locatie). De vergadering met een overvolle publieke tribune is goed verlopen.

Voor dit moment wil het college vooral zijn waardering uitspreken over hoe het proces tot nu toe is verlopen. Hoewel de discussies in de afgelopen weken soms pittig waren, is het college bovenal trots dat er goede, open en eerlijke gesprekken gevoerd zijn met voor- en tegenstanders.

Hiermee is natuurlijk pas een eerste stap gezet. Begin 2016 zullen de asielzoekers opgevangen worden in Rijswijk. Voordat het zover is moet er nog veel gebeuren.

Het is nu van belang dat we de inwoners, de maatschappelijke partners en de bedrijven goed blijven informeren en betrekken. De gemeente kan het niet alleen. Dit kan alleen maar slagen als we met elkaar samenwerken, elkaar opzoeken en blijven communiceren.

Meer informatie

Voor tussentijdse ontwikkelingen en andere informatie over het asielzoekerscentrum kijk op www.rijswijk.nl/asielzoekers. Specifieke vragen of initiatieven kunt u ook mailen naar AZC@rijswijk.nl of bellen met 14070.

* Deel Gemeenteraad akkoord met AZC op TH-locatie op Facebook
* Twitter