Vrijwilligersonderscheidingen voor heren van NVVS Stichting Hoormij


08 oktober 2015

Wethouder Lenie Scholten reikte 8-10-2015 een gemeentelijke vrijwilligersonderscheidingen uit aan de heren Hans van der Dennen en Kees van der Zanden.

Wethouder Lenie Scholten (zorg en WIJeindhoven) reikte op donderdag 8 oktober 2015 gemeentelijke vrijwilligersonderscheidingen uit aan de heren Hans van der Dennen (penning) en Kees van der Zanden (oorkonde).

Verdiensten

Beide personen zijn als vrijwilliger verbonden aan NVVS Stichting Hoormij.

Hans van der Dennen (penning)

Hans van der Dennen is betrokken bij de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden, afdeling regio Eindhoven vanaf 2000. Hij raakte betrokken bij de NVVS doordat hij zelf slechthorend is (voorheen zat hij bij SH-Jong. Sinds 1-1-2015 zijn de NVVS en SH-Jong ondergebracht bij de Stichting
Hoormij).
In 2000 is Hans meteen als tweede secretaris in het bestuur gekomen. Deze functie bekleedt hij nog steeds. Ook verzorgt hij het programmaboekje van de afdeling regio Eindhoven (opstellen, verspreiden en contacten met adverteerders).

Op de tweede en vierde donderdag van de maand is hij altijd aanwezig op de bijeenkomsten/
lotgenotencontacten. Dan zorgt hij er o.a. voor dat de ringleiding goed werkt en de gasten van koffie en thee worden voorzien.
Om de ledenlijst actueel te houden heeft Hans veel contacten met het hoofdkantoor in Houten.
Daarnaast is hij ook informateur bij de NVVS en is hij vaak te vinden op beurzen en andere afdelingsactiviteiten. Zo heeft Hans jarenlang het inloopspreekuur in Reusel mee verzorgd.

Kees van der Zanden (oorkonde)

Kees van der Zanden is vanaf 1988 betrokken bij de NVVS afdeling regio Eindhoven. Dat kwam omdat zijn echtgenote slechthorend werd. Hij begeleidde haar naar een bijeenkomst en besloot te gaan helpen bij de plaatselijke afdeling van de Middengroep (voor mensen met een auditieve beperking die
nog aan het arbeidsproces deelnemen). Dat helpen hield in: het organiseren van avondbijeenkomsten, het leiden van gesprekken, het geven van informatie, zorgen voor de techniek (zoals ringleiding). In 1988 werd Kees direct betrokken bij het bestuur en - daaruit voortvloeiend - ook het bestuur
van de plaatselijke afdeling (eerst als tweede penningmeester en sinds 7 jaar als penningmeester). De Middengroep is overigens inmiddels door gebrek aan belangstelling gestopt.

De heer Van der Zanden is nu heel actief bij het lotgenotencontact dat elke tweede en vierde donderdagochtend van de maand wordt gehouden in de aula van Kentalis.
Daarnaast heeft Kees van der Zanden een functie in de financiele commissie van het landelijk bestuur bekleed en bezoekt hij met regelmaat de algemene ledenvergadering van de landelijke NVVS (sinds 1 januari 2015 een belangrijke pijler van de Stichting Hoormij).
In het verleden heeft Kees meegeholpen bij de totstandkoming van het afdelingsboekje en hield hij de ledenadministratie bij. Kees van der Zanden heeft in 2009 de gemeentelijke vrijwilligerspenning voor zijn inzet ontvangen.