Bouw appartementencomplex De Groene Linten van start


* 8 oktober 2015

Op 30 september zijn in het Haarlemse Parkwijk de eerste palen de grond in gegaan van het appartementencomplex De Groene Linten. De weersomstandigheden waren perfect. Daarom is deze klus (240 palen!) binnen twee dagen klaar.

Impressie laagbouw met groen plein

Prefab bouw

De bouw van het complex, op de hoek van de Vincent van Goghlaan en de Leonard Springerlaan, wordt prefab uitgevoerd. Dit betekent dat een deel van de woningen in de fabriek is voorgefabriceerd. Hierdoor ontstaat een korte bouwtijd en is de overlast voor omwonenden beperkt. Naar verwachting
wordt het seniorencomplex met 31 sociale huurappartementen volgend jaar mei dan ook al opgeleverd. De huurders zijn al bekend. Het zijn terugkeerders uit de wijk. Ze krijgen een ruim en fijn appartement, grenzend aan het Reinaldapark, met een groot balkon.

Stadsvernieuwing

Parkwijk ondergaat een metamorfose. Corporaties en gemeente investeren grootschalig in de wijk. Oud maakt plaats voor nieuw. Het Reinaldapark is in 2013 door de gemeente opgeknapt en de nieuwbouwprojecten `Haarlemse School' (Pre Wonen) en `Huis van Hendrik' (Ymere) geven de wijk nu al een
`boost'. Het derde grote nieuwbouwproject in Parkwijk is De Groene Linten. Als de laatste fase van dit nieuwbouwproject met 31 appartementen en 187 eengezinswoningen in 2019 is afgerond, heeft Parkwijk er ruim 600 fraaie nieuw koop- en huurwoningen bij. Een knap staaltje stadsvernieuwing dus.