Praat mee over jongeren en alcohol


Regelmatig staan er berichten in de media over het alcoholgebruik van jongeren. Meestal negatieve berichten. De gemeente heeft zich in de afgelopen jaren actief bezig gehouden met de problematiek van alcoholgebruik onder jongeren. Vanuit de GGD loopt al sinds enige jaren het Project Samen aan
de Slag, met als doel het alcoholgebruik onder jongeren te verminderen.

Conferentie

Op 13 oktober is er in het Raadhuis een Conferentie Alcohol en Jeugd. Op deze avond willen we met elkaar delen wat er in onze gemeente op het gebied van alcoholgebruik door de jeugd gaande is en vooral: wat gaat er goed en wat kan beter. Samen met de andere deelnemers kijken we kort terug op
het afgelopen jaar - wat waren de ambities en wat is er bereikt - en daarna vooral vooruit naar het komende jaar: wat moeten de prioriteiten worden, wat gaan wij met elkaar proberen te bereiken?

Voor deze conferentie zijn uitgenodigd: vertegenwoordigers van de GGD, het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid), Politie Midden-Nederland, horecaondernemers, sportverenigingen, scholen, raadsleden en ouders en de jongeren zelf.

De conferentie is op dinsdag 13 oktober 2015, duurt van 19.30-21.30 uur en vindt plaats in de Raadzaal van het Raadhuis. Er zijn diverse sprekers, maar er is vooral veel ruimte voor discussie.

Wilt u ook meepraten en denken over dit belangrijke onderwerp? U kunt zich aanmelden (graag aangeven met hoeveel mensen u komt en de namen vermelden) via gemeente@hilversum.nl, t.a.v. Tamara Born of Hennie Bos.

Bijeenkomsten barvrijwilligers

Voor barvrijwilligers organiseert de gemeente informatiebijeenkomsten over hoe je kunt voorkomen dat er alcohol wordt verstrekt aan jongeren onder de 18 jaar. Hoe ga je daar als barvrijwilliger mee om? Waar loop je tegen aan?

Deze bijeenkomsten vinden plaats op de volgende dinsdagavonden:
13 en 27 oktober en 3 en 10 november, steeds van 20.00 uur tot 21.30 uur.

Locatie: grote zaal van de Gooische Hockey Club (GHC), Bussumse Meerweg 7A te Hilversum. U kunt zich hiervoor ook individueel aanmelden bij Tamara Born, t.born@hilversum.nl of Hennie Bos, h.bos@hilversum.nl.

Voor vragen omtrent de conferentie en de bijeenkomsten kunt u ook contact opnemen met de heer Hennie Bos, tel 035-6292094.