Veel hinder door wegwerk A205: omrijden is beter


8 oktober 2015, 16:01

Verkeer bij Haarlem doet er de komende dagen goed aan om de N205 richting de stad te mijden. Vanwege werkzaamheden aan de kruising N205/Prins Bernhardlaan heeft het verkeer stad in maar een rijstrook ter beschikking. De levert erg veel vertraging op.

Donderdag bedroeg de extra reistijd buiten de spits om (in de daluren dus) minimaal 20 - 30 minuten. Dit zal in de drukke avondspits alleen maar oplopen. De VID verwacht dat er ook vrijdag en aankomende weekend nog veel hinder zal zijn. Verkeer richting Haarlem kan de N205 daarom beter mijden.
Omrijden via de N200 of N232 bieden vanaf de A9 een goed alternatief.

Alles over een rijstrook

De gemeente Haarlem legt op de Prins Bernhardlaan een extra rijstrook aan. Daar waren de afgelopen week al werkzaamheden voor, maar sinds donderdag is de weg volledig afgesloten. Het werkvak beslaat daarom ook een deel van de N205. Niet alleen de twee rijstroken voor rechtsaf zijn dicht, maar
ook een van de twee stroken voor rechtdoor.

Gemeente erg optimistisch

De gemeente Haarlem zegt op de website dat het kruisingsvlak gewoon open blijft en de verkeerslichten blijven draaien om file te voorkomen. Dit lijkt een iets te optimistische gedachte. 1 rijstrook voor al het Haarlemse verkeer is te weinig.

Foto: (c) VID
Foto: (c) VID