Nog velen 'online' op de weg


Nog velen 'online' op de weg

Laatste update:
08-10-2015 | 15:52

Noord-Holland - De videosurveillanten en motorrijders van politie hebben woensdag tijdens hun surveillance weer een aantal mensen van de weg gehaald, die hun aandacht niet bij het verkeer hielden, maar bezig waren met andere zaken.

Een 63-jarige man uit Wassenaar trok woensdagmiddag de aandacht van de videosurveillanten omdat hij veel te hard over de N201 reed, slingerde tijdens het rijden en niet consequent richting aan gaf. De man bleek bezig te zijn geweest met zijn telefoon. Hij werd aan de kant gezet en door de
videosurveillanten in de gelegenheid gesteld om de beelden van zijn eigen rijgedrag na te zien. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Het gebruik van smartphones is de afgelopen jaren flink toegenomen. Inmiddels zijn er 10 miljoen smartphones in gebruik in Nederland. En dit heeft gevolgen voor de verkeersveiligheid. Volgens onderzoek van SWOV speelt afleiding een rol bij enkele tientallen tot honderd verkeersdoden per jaar,
waarbij smartphone-gebruik als een van de gevaarlijkste vormen van afleiding wordt genoemd. Voor filmpjes over deze campagne, zie: ONderweg OFFline.

Verder werden tijdens de surveillance meerdere hardrijders aan de kant gezet op o.a. de N208 in Santpoort, de N200 in Amsterdam en werden op verschillende plaatsen automobilisten die door rood reden bekeurd.



2015242203