Ministerie organiseert Actiedag Merkbaar minder regeldruk


08 oktober 2015
Vereniging

Ministerie organiseert Actiedag Merkbaar minder regeldruk

28 oktober in Amersfoort.

Het ministerie van VWS organiseert woensdag 28 oktober de actiedag Merkbaar minder regeldruk. Deze dag heeft de minister Schippers aangekondigd in haar Kamerbrief van 5 oktober. Daarin verwijst de minister onder mee naar gesprekken die zijn gevoerd met het Paramedisch Platform Nederland (PPN)
over de ongewenste bureaucratie.

De NVLF wil, als een van de vijf lid-verenigingen van PPN, op de actiedag Merkbaar minder regeldruk aanwezig zijn, met ook een sterke achterban.

In de uitnodiging vraagt VWS van alle beroepsgroepen om ideeen aan te dragen over hoe de regeldruk in de curatieve zorg omlaag kan? En ben je benieuwd naar wat je zelf kan doen? Dan ben je van harte welkom op de actiedag Merkbaar minder regeldruk op 28 oktober in Amersfoort.

Minister Edith Schippers heeft deze dag ook in haar agenda gereserveerd. Zij zal haar visie op de aanpak van regeldruk delen en laten zien wat het ministerie zelf bijdraagt. Daarnaast krijg je kennis en methodieken aangereikt om zelf regeldruk in jouw organisatie aan te pakken. Want, zo blijkt
uit onderzoek, regels komen lang niet altijd `van buiten'.

De actiedag is speciaal voor zorgprofessionals, stafmedewerkers en het middenmanagement in de curatieve zorg. Het volledige programma nalezen en aanmelden kan op www.aanpakregeldruk.nl/programma.

Heb je interesse in deze dag en heb je ideeen voor het verminderen van regeldruk (maar ben je niet in de gelegenheid om er naartoe toe gaan), mail ze dan aan Marliek Schulte (m.schulte@nvlf.nl) of Ruud Nannes (r.nannes@nvlf.nl).