Get Motivated kan weer dansen!


08-10-2015

Het huisvestingsprobleem van dansstudio Get Motivated in De Meern is opgelost. De studio kwam in de problemen toen bleek dat een gehuurd bedrijfspand aan de Dompelaar niet in gebruik mocht worden genomen, omdat het in de veiligheidscirkel van een LPG-verkooppunt ligt.

Vanaf dit weekend huurt Get Motivated voor een periode van maximaal twee jaar een klaslokaal in de tijdelijk leegstaande school aan de Van Heemskerklaan. Deze school wordt op termijn weer gebruikt als onderwijsinstelling. Het lokaal kan gebruikt worden voor de grotere dansgroepen van de
dansstudio. De bedrijfsruimte aan de Dompelaar kan gebruikt worden door kleine groepen van maximaal vijf personen.

Het college heeft vandaag een omgevingsvergunning verleend om af te mogen wijken van het bestemmingsplan. Op grond van het Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen heeft het college deze gebruiksbeperking als voorwaarde in de omgevingsvergunning opgenomen.

De gemeente is op dit moment in gesprek met BP over de beeindiging van de verkoop van LPG op drie locaties, waaronder de Meerndijk. Daarna kunnen alle activiteiten van de dansstudio weer geconcentreerd worden aan de Dompelaar. Wethouder Jansen verwacht dat dit binnen twee jaar afgerond is: "We
zijn tevreden met deze tijdelijke oplossing voor de huisvesting van Get Motivated. Zeker met het oog op de mogelijke terugkeer naar de Dompelaar".