Wist u dat...?


[IMG]

U voor het aanvragen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) een door uw werkgever ingevuld formulier nodig heeft?

Voor sommige beroepen heeft u een (VOG) nodig. Deze verklaring wordt afgegeven door het ministerie van Veiligheid en Justitie. Een VOG staat ook wel bekend als bewijs van goed gedrag. U kunt een VOG zelf aanvragen, maar altijd in opdracht van een werkgever/belanghebbende. Soms krijgt u het
aanvraagformulier van degene waar u de VOG voor aanvraagt.

Als u geen formulier van uw werkgever heeft gekregen, kunt u bij de gemeente een blanco formulier afhalen, maar u kunt het ook vinden op onze website (onder Openbare documenten). Ook dit formulier moet eerst door uw werkgever worden ingevuld, ondertekend en voorzien van een stempel.

Als u uw aanvraagformulier voor een VOG komt inleveren, voeren wij het in in het aanvraagsysteem van Justis, de screeningsautoriteit van de overheid. Dit doen wij waar u bij bent. Denkt u er aan dat u een geldig identiteitsbewijs bij u moet hebben voor de aanvraag?

De kosten van een VOG zijn EUR 30,05. Sinds 1 januari 2015 kan een grote groep vrijwilligers aanspraak maken op een gratis VOG. Deze moet dan digitaal worden aangevraagd bij Justis (www.justis.nl).

Om te zorgen dat u niet hoeft te wachten bij onze balie, kunt u het beste een afspraak met ons maken via onze website of via telefoonnummer 14 0113.