Korzo presenteert premières van talenten Duda Paiva en Joeri Dubbe

Korzo presenteert premières van talenten Duda Paiva en Joeri Dubbe

Den Haag – In oktober presenteert het Korzo theater in Den Haag premières van twee grote talenten uit eigen stal: poppenkunstenaar Duda Paiva en prijswinnend choreograaf Joeri Dubbe. De nieuwste voorstelling van Duda Paiva, BLIND, is een persoonlijke solo over een man en zijn worsteling met de psychische, sociale en fysieke gevolgen van blind zijn. Na een ontroerende première in Frankrijk, gaat de voorstelling op donderdag 1 oktober in première in Den Haag. Joeri Dubbe is binnen het samenwerkingstraject van Korzo en Nederlands Dans Theater geselecteerd als hét talent van 2015-2016. Op donderdag 8 oktober gaat Infant in première, een betoverende zoektocht naar het kind in onszelf.

BLIND – DudaPaiva Company i.s.m. Korzo producties

Duda Paiva is een ongekend getalenteerde artiest. Hij maakt voorstellingen op het snijpunt van dans, poppen en multimedia, die magische en ongrijpbare werelden creëren. Werelden die worden bevolkt door uit schuimrubber gesneden poppen en het publiek confronteren met een heerlijk verontrustende chaos. Zijn nieuwste voorstelling is een persoonlijke solo over een periode uit Duda’s jeugd waarin hij tijdelijk blind was. In BLIND volgen we de verschillende stadia van een man en zijn worsteling met de psychische, sociale en fysieke gevolgen van blind zijn. Meer info

Infant – Joeri Dubbe / Korzo producties en Nederlands Dans Theater Een van de grote choreografische talenten van Korzo is Joeri Dubbe. Hij won in 2011 de Prijs voor de Nederlandse Dansdagen, in 2012 de prestigieuze BNG Bank Prijs voor Nieuwe Theatermakers en in 2014 de Scapino Productieprijs. In 2015 maakt Dubbe Infant, waarin hij op zoek gaat naar de puurheid van het kind in onszelf. De onbevangen blik waarmee een kind naar de wereld kijkt, biedt een betoverend perspectief op de manier waarop wij ons leven hebben ingericht. Hoe vinden we terug wat we hebben verloren tijdens het volwassen worden? Is er in ons moderne levensritme nog ruimte om die puurheid te omarmen?

Meer info | Trailer Infant

Get Close To Talent!

www.korzo.nl