"Herstel na kanker" informatiebijeenkomsten

29 september 2015, 12:12 uur.

Een behandeling tegen kanker heeft veel impact. Niet alleen tijdens de behandeling maar ook daarna. Het kan soms lang duren voordat iemand zich weer de oude voelt. Last van vermoeidheid en moeite hebben met het oppakken van de dagelijkse activiteiten, zijn klachten die we regelmatig horen. Onze zorg stopt niet na de behandeling. Daarom organiseert het St. Antonius Ziekenhuis op 8 en 15 oktober twee informatiebijeenkomsten over herstel en revalidatie na een kankerbehandeling.

Deskundigen geven advies voor een sneller herstel

Op 8 oktober vertellen de ergotherapeut, fysiotherapeut en medisch maatschappelijk werker meer over: energiemanagement, fysieke training en psychosociale begeleiding. Vragen die aanbod komen zijn bijvoorbeeld: Wat kan ik doen als ik last blijf houden van vermoeidheid? Hoe kan ik mijn fysieke conditie weer opbouwen?

Op 15 oktober staan de onderwerpen re-integratie op het werk en voeding centraal. De medisch maatschappelijk werker en de dietiste beantwoorden vragen als: Waar moet ik rekening mee houden bij de re-integratie op het werk? Hoe kan ik de ziekte verwerken? Welke (gezonde) voeding kan mij helpen bij mijn herstel? En er is uiteraard ruimte om persoonlijke vragen te stellen aan de deskundigen.

Voor wie en waar?

De bijeenkomsten zijn niet alleen voor patienten en hun partners maar voor iedereen die geinteresseerd is in het onderwerp `herstel na kanker'. Ook wie geen patient is van het St. Antonius Ziekenhuis, is van harte welkom. Beide bijeenkomsten worden gehouden van 11:00 tot 12:30 uur in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht aan de Soestwetering 1 in Utrecht.

Aanmelden

Aanmelden kan via communicatie@antoniusziekenhuis.nl of T 088 - 320 77 50. Geef daarbij aan met hoeveel personen u komt en of u beide bijeenkomsten wilt bijwonen of slechts een. Deelname is kosteloos.