(Aangepast) golfen bij Spandersbosch

geplaatst op 08 oktober 2015

Woensdag 23 september is bij Golfclub Spandersbosch een golfgroep voor mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening gestart. Deze golfgroep is tot stand gekomen door een samenwerking tussen RC De Trappenberg en Dirk Sandee, golfprofessional bij Golfclub Spandersbosch in Hilversum.

De trainingsgroep is bedoeld voor mensen die bij voorbeeld na een CVA, amputatie of andere fysieke aandoening anders zijn gaan bewegen en graag het golfen willen oppakken of voortzetten. De Nederlandse Golf Federatie heeft de komende 3 maanden kosteloos een paragolfer beschikbaar gesteld. Met behulp van de paragolfer kunnen mensen die niet meer zelfstandig kunnen staan, toch staand golfen.

Regelmatig wordt er een clinic georganiseerd speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening. Tijdens deze clinic kunt u onder professionele begeleiding uitproberen of golf iets voor u is en welke aanpassingen daar eventueel bij nodig zijn. De eerst volgende clinic staan gepland op 21 oktober. De clinic duurt twee uur en kost EUR15,-. Bij de trainingen wordt in kleine groepen van 4 tot 6 deelnemers gewerkt aan het verder verbeteren van de (aangepaste) golftechniek. Deze training duur 1 uur en kost ook EUR15.

Bent u geinteresseerd in een clinic of trainingsgroep dan kunt u contact opnemen met golfprofessional Dirk Sandee via info@eagleshots.nl of Gieneke Zandbergen via gzandbergen@sportservicehetgooi.nl.