Prints van Oranje pakt uit op Dutch Design Week

8 oktober 2015

Prints van Oranje pakt uit op Dutch Design Week

Bijzondere presentatie `deep ocean blue' combineert interieur met fashion

8 oktober 2015, Houten - Prints van Oranje geeft haar prille samenwerking met LEOXX kleur tijdens de Dutch Design Week van 17 t/m 25 oktober. Dit grootste designevenement van Noord-Europa biedt het ideale podium om de eindeloze mogelijkheden van `customized printen' van interieurproducten in de schijnwerpers te zetten. De presentatie van Prints van Oranje (in het Inntel Hotels Art Eindhoven) wordt mede mogelijk gemaakt door het `fashionable' duo Judith van Vliet en Chris van den Elzen. Met als klap op de vuurpijl elke dag een prikkelende fashionshow tussen 13.00 en 14.00 uur.

"Uit de markt is steeds meer vraag naar customized interieurproducten", verklaart Marc Treu van LEOXX de samenwerking met Prints van Oranje, waar interieurarchitect Ab Oosterhof de oprichter van is. "Hij is al jaren succesvol op het gebied van customized printen, dat hij toepast op tapijt, stof, vinyl, laminaat, behang en gordijnen. Zijn vakmanschap in combinatie met ons serviceniveau en onze kennis van en ervaring op de projectenmarkt betekent dat we onze klanten nog beter op maat kunnen bedienen."

Samenspel van prints en materialen

Dankzij de samenwerking tussen Prints van Oranje en LEOXX kunnen architecten en interieurontwerpers op eindeloos veel manieren hun eigen designs realiseren op interieurmaterialen. "Buiten de kaders denken past bij mij", vertelt Ab Oosterhof, "dus ik ben op zoek gegaan naar een brug om de kloof te dichten die je vaak ziet tussen de gewenste ontwerpen en beschikbare materialen. En zo ontstond het idee zelf de materialen in te kopen, zodat printen op stof, vloeren en behang binnen handbereik kwam. Met als gevolg dat de hedendaagse interieurs een unieke eigen identiteit krijgen en een samenspel zijn van prints en materialen. Zo wordt elk interieur een beleving! Sprekend voorbeeld is ons werk voor de tentoonstelling Royal Showpieces II in Paleis Het Loo, waar we meerdere kamers hebben voorzien van speciaal geprinte vloerbedekking en behang."

Duurzaamheid

Prints van Oranje ontwikkelt hoogwaardige custom-made interieurproducten van duurzame materialen. Zo zijn alle gebruikte inkten `Ecosolvent'. Bovendien produceert Prints van Oranje op aanvraag, zodat er dus nooit meer wordt geproduceerd dan strikt noodzakelijk. Als partner en adviseur in duurzame projectvloeren staat dit thema ook bij LEOXX hoog in het vaandel. Bij de deelname aan de Dutch Design Week is duurzaamheid dan ook de overkoepelende gedachte, wat tot uiting komt in het thema `deep ocean blue'. "Met bijzondere aandacht voor de duurzame mogelijkheden van de diepe oceaan, zoals voor bacterien die duurzame energie kunnen opwekken", aldus Judith van Vliet, internationaal fashion designer. "Een bijzondere en nog onbekende wereld, die mij inspireert bij het maken van fashion items."

Over Prints van Oranje

Prints van Oranje creeert en faciliteert interieurs en is leverancier van tapijt, (meubel)stof, vinyl, laminaat, behang en gordijnen, voorzien van elk denkbaar ontwerp. Elke opdracht, groot of klein, wordt zorgvuldig uitgevoerd. Een team van ontwerpers ondersteunt bij het uitwerken van interieurconcepten, om zodoende alle materialen - ook in kleur en dessin - perfect op elkaar af te stemmen. Omdat de materialen op maat worden gemaakt, is het mogelijk ze te voorzien van eigenschappen die noodzakelijk zijn voor het gebruik. Denk aan stoffen die antibacterieel of brandwerend behandeld zijn. Van inmeten tot plaatsen, van ontwerp tot levering: Prints van Oranje verzorgt het allemaal!

Over LEOXX B.V.

LEOXX is een eigenzinnige onderneming in innovatieve projectvloeren die zich richt op architecten, interieurontwerpers en projectinrichters. LEOXX biedt de vrijheid om anders te zijn. De zeer uitgebreide en uitgebalanceerde collectie kwaliteitsvloeren is ontwikkeld met gerenommeerde designers en merken. LEOXX biedt expertise en adviseert op functioneel en esthetisch vlak om samen ruimtes te creeren met een extra dimensie. Er is voor vrijwel elk vraagstuk op vloerengebied een passende en duurzame oplossing. Op die manier draagt LEOXX bij aan een omgeving waar mensen zich prettig voelen. Bijvoorbeeld in winkels, kantoorpanden, horecazaken, zorg- en onderwijsinstellingen. Het uitgebreide assortiment van LEOXX bestaat naast de eigen collecties o.a. uit Expona, 2TEC2, weefproducten van Anker, REused en Caracterr.