Zwemmen bij de Gooise Sport en Recreatie Stichting

geplaatst op 08 oktober 2015

De afdeling zwemmen is de enige activiteit van GSRS, waar hele gezinnen terecht kunnen. Het diplomazwemmen gebeurt in het begin 1 op 1. Omdat betaalde instructeurs duur zijn is er gekozen voor een constructie waarbij ouders/verzorgers mee helpen

Dat is de reden dat wij de kosten laag kunnen houden, maar toch aan de eis van particuliere lessen kan worden voldaan. Wij zorgen eerst dat de zwemmers zelfstandig in en uit het water kunnen, daarna beginnen we op een speelse manier aan de slagen, wij beginnen al jaren met de eenvoudigste slag de borstcrawl. Wij werken met pictogrammen en met filmmateriaal en voorbeelden van andere kinderen, die geen verstandelijke beperking hebben. Maar deze toch wel heel bijzondere kinderen kunnen ook niet in de reguliere zwemlessen functioneren, maar doen het uitstekend bij ons.

Als je eenmaal een beetje kan zwemmen gaan we het afmaken met de diploma's A.B en C. in die tussentijd worden de kinderen het meestal een beetje zat om te gaan zwemmen. Dat is de reden dat we ze tijdens het B en C diploma al regelmatig met het snorkelen kennis laten maken. Als je de kinderen dan willen kunnen ze verder gaan met het snorkelen. Ook daar behalen ze hun snorkeldiploma's. We beginnen langzaam met uitleg, maar deze groep traint toch per week zo'n anderhalve kilometer, buiten het spelmateriaal om. Ze zwemmen o.a. door hoepels met ballen, leren reddingsgrepen en leren reddend zwemmen tijdens deze snorkellessen. Als je dit allemaal niet wilt kan je natuurlijk ook gaan wedstrijdzwemmen of gaan vrij zwemmen.

Verder hebben wij nog andere activiteiten, onze leden hebben met de Kerst een Kerstontbijt, alle leden krijgen dan een klein presentje en alle vrijwilligers worden dan namens het bestuur in het zonnetje gezet. Een van de hoogtepunten van het jaar is het duiken met duikers in het zwembad. Iedereen, zowel jong als oud, mag met een duiker mee om eens te voelen wat dat eigenlijk is. De allerjongsten proberen dit uit in het therapiebad, waarbij de duikers de flessen natuurlijk vasthouden. Het zijn ook kleine flessen en niet de grotere zoals de meeste die kennen. Dan hebben we natuurlijk ook de jaarlijkse BBQ, dit ter afsluiting van het zwemseizoen. Dus u ziet bij onze zwemafdeling staat gezelligheid en saamhorigheid hoog in het vaandel. Wij gaan er van uit dat iemand die plezier heeft veel sneller leert en zelf ook veel gezelliger is. Wij dwingen met zachte hand, hierbij is luisteren een must. Op het moment zijn er bij het zwemmen geen wachtlijsten. De activiteit is op zaterdagmorgen van 8.00 - 9.00 uur in zwembad de Zandzee in Bussum..

Wilt u kennis maken met onze vereniging neem dan even contact op met Anja Huijser 035-6920249, ze kan u dan een en ander uitleggen over het zwemmen. Wilt u meer weten over andere activiteiten van de GSRS, neemt u dan contact op met onze secretaris mevrouw D.Jansen 035-5267667.