LUMC geeft internationale cursus foetale therapie

LUMC geeft internationale cursus foetale therapie

8 oktober 2015 | NIEUWSBERICHT

Afgelopen weekend kwamen 20 artsen van binnen en buiten Europa naar het LUMC voor een training foetale therapie. Ze leerden de fijne kneepjes van het laseren van bloedvaten van ongeboren tweelingen met het tweelingtransfusiesyndroom op de Fetal Care Academy.

Het LUMC is het landelijke verwijscentrum voor foetale therapie. Uit heel Nederland komen zwangere vrouwen naar hetLUMC om hun ongeboren kind(eren) te laten behandelen. "Bijvoorbeeld bij het tweelingtransfusiesyndroom. Hierbij krijgt de ene helft van de tweeling te veel bloed en de andere foetus juist te weinig. Tegenwoordig kunnen we bloedvaten dichtlaseren",aldus dr. Suzanne Peeters van de afdeling Verloskunde.

Het team van de Fetal Care Academy

Deze week bezochten artsen uit onder meer de Duitsland, Brazilie, Griekenland en de VS het LUMC om zich te bekwamen in de zogenaamde Solomontechniek van het laseren, die mede in het LUMC is ontwikkeld.

De deelnemers oefenden onder andere op de 'oefenbuik' Kijk ook bij: Betere behandeling voor tweelingtransfusiesyndroom. Innovation in Health Strategy Quality of Care is een van de zeven profileringsgebieden van het LUMC.