Wat is het meeste favoriete spirituele nummer van Nederland?

Wat is het meeste favoriete spirituele nummer van Nederland?

Bij Serious Request 3FM kan men muziek aanvragen tegen een vergoeding en worden de meest aangevraagde nummers na afloop van de Serious Request week gedraaid tijdens de Top Serious Request. In Parkstad wordt er ook een hitlijst samengesteld maar dan met spirituele nummers uit verschillende kerkbundels, maar ook seculiere nummers. Want zo kan "Wat de toekomst brengen moge" voor de één hét nummer zijn wat raakt terwijl iemand anders tot de kern geraakt wordt door "Hurt" van Johnny Cash. We zijn benieuwd welke liederen de top 20 gaan bekleden. Iedereen kan stemmen voor zijn of haar favoriete lied. Dit kan met één stem of meerdere stemmen op één lied.

Er is een lijst met 103 liederen samengesteld, in verschillende genres: kerkelijke liederen uit het nieuwe liedboek, de Johannes de Heer-bundel, Taizé en Opwekking, maar ook ‘seculiere’ liederen met een boodschap, of gewoon liederen die we kennen en die we vaak zingen of horen, bijvoorbeeld met kerst. Men kan ook een zelfgekozen lied aanvragen: in dat geval moet men de titel en de bron vermelden bij de aanvraag.

De kosten zijn als volgt: 1 stem kost 2 euro, 3 stemmen kosten 5 euro, 8 stemmen kosten 10 euro en daarboven is het 1 euro per stem. Men kan de stemmen verdelen over verschillende liederen of uiteraard meerdere stemmen op één specifiek lied uitbrengen. Er mag op meerdere liederen worden gestemd en alle inkomsten gaan voor de volle 100% naar Serious Request.

Het bedrag kan worden overgemaakt naar bankrekening NL37 SNSB 0908 5822 93 ten name van St. Raad van Kerken. Gelieve bij de omschrijving te vermelden: ‘SRTop20’ en het Indexnummer van het lied (en de stemverdeling, indien meer liederen tegelijk worden aangevraagd).

De lijst is terug te vinden op www.raadvankerkenparkstad.nl Op zondag 13 december 2015 zullen we in een viering de Top 20 zingen en beluisteren. Locatie: Sint-Annakerk te Heerlen.