Onthulling Nederlandse `Hungry Planet' portretten in het Fotomuseum


9 oktober 2015
Het Voedingscentrum nodigt u uit voor de opening van de fototentoonstelling 'Nederland aan tafel', op zaterdag 17 oktober in de lounge van het Fotomuseum te Den Haag. Fotograaf Peter Menzel (bekroond met twee World Press Photo Awards) en journalist Faith D'Aluisio hebben drie gezinnen uit
Nederland geportretteerd met hun gemiddelde voedselconsumptie voor een week.

Voor het Hungry Planet project reisden Menzel D'Aluisio de hele wereld over om vast te leggen wat mensen uit verschillende landen en culturen in een week eten en hoeveel ze hieraan uitgeven. Nederland ontbrak in dit rijtje.

Unieke nieuwe foto's

Ter gelegenheid van 75 jaar voedingsvoorlichting in Nederland is onze eetcultuur op een bijzondere manier in beeld gebracht voor dit internationale project. De gezinnen uit Den Haag, Zutphen en Berkel en Rodenrijs geven Nederland een kijkje in hun keuken en laten zien wat zij in een week
binnen- en buitenshuis consumeren. De drie foto's van de Nederlandse gezinnen zijn speciaal voor deze gelegenheid gemaakt en nog niet eerder getoond.

In aanwezigheid van de fotograaf en de journalist onthullen de gezinnen op 17 oktober hun eigen familieportretten tijdens de feestelijk opening van de tentoonstelling.

Programma 17 oktober 2015

17.00u Inloop (Lounge Fotomuseum)
17.15u Welkomstwoord Gerda Feunekes (directeur Voedingscentrum)
17.30u Onthulling Nederlandse Hungry Planet foto's met aansluitend openingsborrel
18.00u Officiele opening Nederland dineert (Gemeentemuseum)