BSO / NSO




Kom voor maar EUR 2,00 per kind/begeleider naar de nieuwe tentoonstelling Babydieren, jong geleerd oud gedaan, tijdens de herfstvakantie. Je volgt de dieren vanaf hun geboorte tot het moment dat ze zichzelf kunnen redden. Wie zorgt er voor de kleintjes? Wat eten babydieren? Hoe leren ze lopen,
zwemmen of vliegen? Ontdek het zelf aan de hand van doespelletjes, getekende verhalen, animaties en filmpjes over opgroeien. In Babydieren, ontmoet je 225 `levensechte' dieren zoals, zoogdieren, vissen, vogels.

Wat is er te doen?
Combineer een bezoek met een activiteit bij de tentoonstelling. Alle onderstaande activiteiten zijn bij de prijs van de entree inbegrepen, behalve Beestenboel!:

Raar Maar Waar!
Doe mee met de interactieve quiz
Weet jij hoe snel een orang oetan kan zwemmen? Welke dieren achteruit vliegen? Hoeveel een luiaard per dag slaapt? Wat muizen het liefst eten of wat een prik is? De antwoorden zijn nog vreemder dan de vragen! Doe mee en test je kennis.

Voor wie: kinderen vanaf 6 jaar
Wanneer: dagelijks
Tijd: 15.00 uur
Waar: VLINDER plein
Kosten: Gratis

Kleurrijke Vlinders
Laat jouw vlinder vrolijk fladderen
Ben jij creatief en vind je het leuk om zelf een vlinder te maken? Dat kan! Ga aan de slag met papier, schaar, kleurpotloden, krijt, stiften en ontwerp het uiterlijk van jouw fleurige vlinder. Hang hem tijdens je bezoek op bij de speciale tentoonstellingswand. Zo kan iedereen jouw kunstwerk
bewonderen.

Voor wie: vanaf 3 jaar
Wanneer: dagelijks
Tijd: 11.00 - 16.30 uur
Waar: Vlinderplein
Kosten: Gratis

Dierenverzorgers gezocht!
Kom spelen met onze dierenknuffels
Het Museon is op zoek naar dierenverzorgers. Hoe doe je dat? Door de dieren te knuffelen, eten te geven en met ze te spelen. Ben jij de dierenverzorger die we zoeken? Kom ons dan helpen!

Voor wie: vanaf 3 jaar
Wanneer: dagelijks
Tijd: 11.00 -17.00 uur
Waar: speelweide
Kosten: Gratis

Achter de Schermen
Ontdek hoe de dierencollectie van het museum bewaard wordt
Dode dieren worden in de natuur meestal opgegeten, maar heel soms blijven ze per ongeluk bewaard. Botten van dinosaurussen, insecten in barnsteen en gedroogde zeesterren zijn daar mooie voorbeelden van. Als een museum dode dieren wil bewaren, zijn daar verschillende manieren voor: opzetten,
drogen, bewaren als skelet, op sterk water zetten of namaken. Hoe doe je dat? En hoe ziet een dier er dan van binnen uit? En waarom wil je ze eigenlijk bewaren?

Kom kijken en stel je vragen!

Voor wie: iedereen
Wanneer: dagelijks
Tijd: 13.00 - 15.00 uur
Waar: in de tentoonstelling
Kosten: Gratis

Beestenboel!
Ga aan de slag in de Familie Werkplaats
Wat is jouw lievelingsdier? Een hond, konijntje, olifant, tijger of misschien wel een aapje? Creeer samen in de Familie Werkplaats je favoriete dier. Ga aan de slag met hout, spijkers, hamer, lijm, wol en nog veel meer. Wie weet maak jij wel een nieuwe diersoort!

Voor wie: vanaf 4 jaar
Wanneer: dagelijks
Tijd: 11.30 -14.30 uur
Waar: Familie Werkplaats
Kosten: EUR 2,-

Aanmelden
Het is niet nodig de groepen van tevoren aan te melden. Vraag bij onze kassa naar de speurtocht die bij de tentoonstelling hoort.

Jullie zijn ook van harte welkom tijdens de andere schoolvakanties en naschoolse opvangdagen (m.u.v. de maandagen buiten schoolvakanties). De reguliere kosten voor kinderopvanginstellingen zijn EUR 2,00 per kind/begeleider.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Willemijn van Ommen, wvommen@museon.nl

Tot ziens in het Museon!

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV DEN HAAG
www.museon.nl
070-3381432