Europarlementarier Matthijs van Miltenburg bezoekt Almere

Publicatiedatum: 9 oktober 2015

Europarlementarier Matthijs van Miltenburg bracht vrijdag een werkbezoek aan Almere. Hij werd welkom geheten door gedeputeerde Michiel Rijsberman en cdK Leen Verbeek van Flevoland en burgemeester Franc Weerwind van Almere. Het gezelschap werd ontvangen bij Cinnovate, een bedrijf dat zich bezig houdt met innovatie in domotica met als doel langere zelfstandigheid van hulpbehoevende mensen en lagere zorgkosten.

Van Miltenburg houdt de komende weken een `Elfstedentocht', waarin hij in gesprek gaat met stadsbestuurders, bedrijven en kennisinstellingen op zoek naar Europees overdraagbare beste practices van stedelijke gebieden. Dit in aanloop naar het Nederlandse EU voorzitterschap en als input voor de zogeheten Europese Agenda Stad (Urban Agenda).

De provincie Flevoland heeft de heer Van Miltenburg bijgepraat over de samenwerking tussen Rijk, provincie Flevoland en de gemeente Almere in het programma `Almere 2.0'. Door gezamenlijk een Fonds Verstedelijking Almere te voeden, is geld beschikbaar om te investeren in de doorontwikkeling van de stad van 200.000 naar 350.000 inwoners. Een van de projecten die uit dit fonds wordt ondersteund is de Floriade. Dit is een wereldtentoonstelling in 2022, maar voor Flevoland is de Floriade ook vooral een kans om de kenniseconomie structureel te versterken. Ook is gesproken over het voornemen om aan de hand van de Floriade thema's een kenniscluster Voeding en Gezondheid te realiseren, rondom CAH Vilentum in Almere.