Accepteren of niet?


Home | Nieuws | Accepteren of niet?

Accepteren of niet?

Door: Vimla Jaggoe

12 oktober 2015
[IMG]

Afgelopen maand verschenen achter elkaar drie blogs op iemandzoalsik.nl van Gezinus, Dick en Anouska. Een ding hebben ze gemeen: de gevolgen van je beperkingen accepteren of toch niet?

Anouska reageert in haar blog op een quote van Karin Spaink over het accepteren van je beperkingen. Anouska: "Je zou zeggen: Je hebt toch heel je leven je beperking al? Dan heb je het allang geaccepteerd. Maar wat de meeste mensen niet in de gaten hebben, is dat iedere achteruitgang weer
nieuwe beperkingen met zich mee brengt". Lees het blog van Anouska.

Dick bezocht in september het dansevent Free to move, georganiseerd door het Spierfonds. "En als je de dansers ziet van al die professionele gezelschappen denk je: die zijn echt vrij." Maar hoe zit het bij mensen met een spierziekte? Dick: "Het staat hun niet vrij te bewegen zoals ze willen;
was dat maar waar. Maar strikt genomen heeft iedereen te dealen met zijn beperkingen. Die begrenzen, hoe dan ook, je vrijheid".
Lees het blog 'Free to move' van Dick.

Gezinus heeft het in zijn blog over de hygiene bij de fysiotherapiepraktijken. "De achtergrond hiervan is dat longontsteking een belangrijke, misschien wel de belangrijkste doodsoorzaak is van mensen zoals ik, mensen met een beperkte longfunctie. Dat geldt voor veel mensen met een spierziekte.
We moeten dus als het maar enigszins kan, proberen te vermijden een longontsteking op te lopen". Nog beter is het om wat meer druk uit te oefenen op uw 'viesiotherapeut', zoals Gezinus het noemt.
Lees het blog 'Viesiotherapie' van Gezinus.