Gemeente Deurne / Gemeente / Actueel / Nieuws / MC Deurne viert lega..


Afgelopen vrijdag hebben bestuur, vrijwilligers, sponsoren en genodigden van Motocross vereniging MC Deurne gevierd dat het motocross terrein van MC Deurne definitief bestemd is als recreatie voor motocross. Een mijlpaal in de geschiedenis van de club.

`Heel erg blij zijn wij voor onze leden' vertelt John van den Berkmortel, voorzitter van MC Deurne. `Binnen de Gemeente Deurne zijn wij geen kleine vereniging. Wij hebben 274 actieve leden en dan wil je als bestuur naar je leden toe zaken goed geregeld hebben. Ondanks het feit dat wij al 46
jaar crossen op dit terrein voelde het niet prettig dat bestemming niet geregeld was. Met deze mijlpaal is de toekomst voor de motocross in Deurne gegarandeerd. Nu dit geregeld is kunnen wij als bestuur ons weer meer richten op het circuit en inrichting van het terrein'.

Bij een risicosport als motocross komt veiligheid natuurlijk op de eerste plaats. Dit leidt ertoe dat in 2016 strengere eisen gelden ten aanzien van de veiligheid van het circuit, geinitieerd door beide Motocross bonden die Nederland kent ( M.O.N. en K.N.M.V.). MC Deurne wil aan die eisen
voldoen aldus John. 'Sterker nog, dit is goed voor onze sport want hiermee wordt het veiliger voor rijder en publiek'.

`Wij zijn de Gemeente Deurne ontzettend dankbaar. Zij hebben ons gedurende het gehele traject met raad en daad bijgestaan en we kijken ondanks de lange termijn terug op een mooie samenwerking' .

Dit werd nog eens onderstreept door wethouder Helm Verhees die namens Gemeente Deurne kwam feliciteren met het gezamenlijk bereikte resultaat.