EK paratafeltennis van start


In het Deense Velje is het EK paratafeltennis van start gegaan. Namens Nederland doen er zeven spelers zijn. Allen zijn er op gebrand om een goede prestatie neer te zetten, het EK is voor de meeste namelijk een belangrijk moment richting de Paralympische Spelen in 2016.

Bij de dames doen Kelly van Zon (klasse 7) en Danielle de Jong (klasse 9) mee. Kelly staat op de tweede plaats op de wereldranglijst en is in Denemarken als eerste geplaatst. De speelster is favoriet voor de Europese titel. Danielle staat op dit moment op een 10de plaats op de WR, hiermee is
ze de 5de Europese. Samen komen Danielle en Kelly ook nog uit in het teamtoernooi, dat tijdens de laatste drie dagen van het EK wordt gespeeld.

Namens Nederland komen er vijf heren in actie: Max van Amerongen, Jean-Paul Montanus, Gerben Last, Ronald Vijverberg en Tonnie Heijnen. Bas Hergelink moet het EK helaas missen: 1,5 week voor het EK brak hij tijdens een val zijn arm. Gerben, Tonnie en Ronald komen alle drie uit in klasse 9.
Jean-Paul speelt in klasse 7 en Max in klasse 8. Voor alle spelers is het doel om de knock-out fase te behalen, de beste twee van iedere poule gaan door.

Plaatsing voor Rio 2016
Het EK is voor alle spelers een kans om zich te plaatsen voor de Paralympische Spelen in 2016. Hiermee is dit toernooi het belangrijkste toernooi in de afgelopen drie jaar. Een goede prestatie tijdens dit EK geeft zicht op Rio de Janeiro.

Alle poule indelingen zijn online terug te vinden. Alle uitslagen van de Nederlanders in Denemarken worden bijgehouden op de EK Paratafeltennis-pagina.

NTTB/WO