WonenPlus Zeevang zoekt vrijwilligers


Vrijwilligerswerk is dankbaar werk. Bij Wonenplus zijn we op zoek naar mensen die graag iets voor een ander willen betekenen. We bieden diverse vormen van vrijwilligerswerk, waarbij samen met u gekeken kan worden wat voor u mogelijk en haalbaar is qua tijd en mogelijkheden.

We zijn op zoek naar vrijwilligers voor de volgende functies:

Medewerker Samenkracht: u begeleidt iemand die behoefte heeft aan meer contact of activiteiten, waarbij het diegene zelf niet goed lukt om dit voor elkaar te krijgen. Samen bekijkt u de mogelijkheden om het leven net iets leuker te maken. Het gaat er om goed in gesprek te raken over wat degene
zelf zou willen en kunnen. Dit kan zijn door bijvoorbeeld een activiteit te bezoeken en ook door te kijken wie iemand om zich heen heeft die wat meer kan of wil betekenen of hoe je meer contacten zou kunnen opbouwen. Een voorwaarde is dat u moet goed kunt luisteren en interesse heeft in
mensen.

Medewerker Respijtzorg: respijtzorg is die zorg die gegeven wordt om de mantelzorger te ontlasten. Dit kan op meerdere manieren. Bijvoorbeeld door iemand die niet lang alleen thuis kan zijn gezelschap te houden, zodat de mantelzorger er even zonder zorgen erop uit kan.

Contactpersonen: Voor elk dorp in Zeevang zoeken we contactpersonen. Deze mensen zijn de sleutelfiguren tussen WonenPlus en die personen die hulp of ondersteuning kunnen gebruiken. Ze zijn goed op de hoogte van de mogelijkheden op sociaal gebied en kennen veel mensen in het dorp. U kunt
incidenteel advies geven, wat langduriger mensen helpen, of mensen met elkaar in contact brengen, afhankelijk van uw tijd en mogelijkheden. Heeft u een warm hart en bent u betrokken bij dat wat gebeurt in uw dorp, dan zijn komen we graag in contact met u.

Medewerker licht tuinonderhoud: u verricht klein onderhoud in de tuinen van mensen die dat zelf niet goed meer kunnen. Werkt u graag in de tuin en vind u het leuk om een ander te helpen? U krijgt er dankbaarheid voor terug.

Medewerker thuisadministratie: U wordt ingezet om incidenteel of voor een langere periode mensen te helpen hun administratie op orde te krijgen. Dit kan gaan om het invullen van een formulier tot het ordenen van post. Eventueel helpen met belastingaangiften, bezwaar aantekenen etc. afhankelijk
van uw mogelijkheden.

Medewerker vervoer: u heeft een auto en zou best eens iemand willen brengen en halen naar bijvoorbeeld het ziekenhuis. U krijgt van degene die u vervoerd een kilometervergoeding.

Heeft u interesse in bovengenoemde vrijwilligerstaken dan kunt u contact opnemen met WonenPlus Zeevang via 0299-409409 (Breed Loket gemeente Zeevang) en vragen naar mw. M. Hagendoorn of mailen naar m.hagendoorn@zeevang.nl.