Stimuleringsprijs nieuwe initiatieven Sport & Bewegen 2015


Sport en bewegen brengt mensen dichter bij elkaar. Sport geeft sociale samenhang, integratie van bevolkingsgroepen, een gezonde levensstijl en kan overgewicht voorkomen. De gemeente stimuleert initiatieven op het gebied van sport en bewegen onder meer door een stimuleringsprijs.

Verenigingen, stichtingen of particulieren die in 2015 nieuwe sportactiviteiten zijn gestart met als doel sociale samenhang, integratie of gezonde levensstijl te bevorderen, komen in aanmerking voor een nominatie. De winnaar zal tijdens het Sportgala 2016 bekend worden gemaakt.

Voor iedereen

"Meppel wil gezonde en vitale inwoners. Iedereen kan op een laagdrempelige wijze deelnemen aan sport- en beweegactiviteiten. In de buurt, op welke wijze dan ook. Verzin eens wat nieuws, doe eens gek, ga eens buiten de geijkte paden. Juist in de verrassing bereik je mensen die nog niet
meedoen", meent wethouder Koos de Vos.

Jeugd

Jongeren zitten graag achter de computer. Bewegingsarmoede, afnemende vitaliteit, gewichtstoename en gezondheidsklachten liggen op de loer. Meppel stimuleert daarom sport- en beweegactiviteiten.

Vitale maatschappij

Sportverenigingen helpen leefbaarheid en sociale activering in een wijk, buurt of dorp te vergroten. Meppel steunt graag hun initiatieven. Juist in een tijd van crisis en vergrijzing. Nieuwe doelgroepen, nauwere samenwerking met andere verenigingen, maatschappelijke organisaties,
onderwijs of bedrijfsleven; innovatie geeft nieuwe kracht.

. Aanmelden

U kunt tot 1 december uw initiatief online aanmelden of een aanmeldingsformulier vragen via postbus@meppel.nl of telefoon 14 0522.