Bijeenkomst Taakveldoverleg Leren


Bijeenkomst Taakveldoverleg Leren 12-10-2015



Pastorale beroepskrachten en sacramentenvoorbereiding

Op woensdag 7 oktober 2015 kwamen de pastorale beroepskrachten met het werkveld Leren bij elkaar voor het halfjaarlijkse taakveldoverleg. Het gespreksthema was Projecten voor Eerste Communie en Vormselvoorbereiding.

In de meeste parochie worden voor deze sacramenten de projecten `Blijf dit doen' voor de Eerste Heilige Communie en `In Vuur en Vlam' voor het heilig Vormsel gebruikt. Vooraf hadden de pastorale beroepskrachten en de werkgroepen een aantal vragen ingevuld over het gebruik van de projecten.
Beide projecten worden positief beoordeeld en sluiten nog steeds goed aan bij de vormelingen en de werkgroepen.

Sacramenten zouden als een feest van de geloofsgemeenschap moeten worden gevierd. Dit betekent dat de gelovigen meegenomen worden in de voorbereiding van Eerste Communie en Vormsel. In de vieringen kan hierover verteld worden en parochianen kan worden gevraagd om bijvoorbeeld een
bemoedigingsbrief te schrijven aan de vormelingen.
Ook werd gesproken over de catechese met ouders. Hoe kunnen zij, als eerst verantwoordelijke voor de geloofsopvoeding, bemoedigd worden in hun eigen geloof. `Hoe mag je kind aan geloof proeven bij de ouders'?

Naast het taakveldoverleg Leren kent het bisdom Rotterdam ook het taakveldoverleg Pastoraat, Vieren, Dienen en Jongerenpastoraat. In dit overleg worden de betreffende portefeuillehouders uit de verschillende pastorale teams samengebracht en komen zij tot uitwisseling over en verdieping van hun
taakveld.