Expositie 'Raar maar waar' van 16 tot en met 23 oktober in gemeenteh..


Op vrijdag 16 oktober 2015 om 15.30 uur opent wethouder Paul Maasbommel in het gemeentehuis in Kollum de expositie `Raar maar waar'. Tijdens de expositie, van 16 oktober tot en met 23 oktober 2015, zijn er kunstwerken van leerlingen van de basisscholen uit de gemeente te bewonderen.

Stichting Kunst Kollumerland heeft in de Kinderboekenweek (7-18 oktober) op alle basisscholen in de gemeente kunstworkshops georganiseerd. De workshops worden gegeven door een beeldend kunstenaar uit de regio en door een team kunststudenten van de Minerva-academie in Groningen.

Om aan te sluiten bij het thema van de Kinderboekenweek, 'Raar maar waar', en omdat de stichting Kunst Kollumerland duurzaamheid belangrijk vindt, werden en worden de gastdocenten en de kinderen uitgedaagd om overwegend restmaterialen te gebruiken bij het maken van de werkstukken. Gedacht
wordt aan bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal, afvalhout, oude kleding en snoeihout. Daarnaast kan uiteraard verf, lijm, touw etc. van pas komen. De werkstukken worden deze week op de scholen tentoongesteld en in de herfstvakantie in het gemeentehuis in Kollum.

Expositie bezichtigen?

De expositie is te bezichtigen van 16 oktober tot en 23 oktober 2015, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis (op werkdagen van 09.00 - 12.00 uur). Het gemeentehuis is 's middags gesloten, maar u kunt wel de expositie bezichtigen op maandag tot en met donderdag van 13.00 - 16.00 uur. Op
woensdag kan dit tot 19.30 uur.

Leerlingen van CBS De Wegwijzer in Kollumerpomp maken kunstwerken onder leiding van Alie Pilot, vormgever uit Kollumerzwaag.