Werkzaamheden Rheezerweg Hardenberg


12 oktober 2015

De Rheezerweg in Hardenberg is een belangrijke en veel gebruikte route richting de campings in Hardenberg. Om de veiligheid voor zowel fietsers als het overige verkeer te vergroten, wordt de Rheezerweg aangepast.

Van 12 tot en met 23 oktober 2015 wordt door Schagen Infra aan de Rheezerweg gewerkt. Tussen de afslag naar Hazenbos en iets voorbij de afslag naar Clara Feyoena Heem worden de fietsstroken voorzien van rood asfalt.

Verder wordt de aansluiting met de entree naar het Clara Feyoena Heem verhoogd. Zo wordt de afslag naar het zorgcentrum duidelijker en ook wordt het verkeer door de verhoging afgeremd. Met de aanpassingen ontstaat een meer veilige verkeersroute richting de campings.

Bereikbaar
Verkeer kan tijdens de werkzaamheden met enige hinder gewoon gebruik maken van de Rheezerweg. Door verkeerslichten te plaatsen wordt de doorstroom van het verkeer geregeld.

In het voortraject is met de verschillende partijen overleg gevoerd. Clara Feyoena Heem, bewoners en de busmaatschappij zijn hierbij betrokken. Alle panden aan de Rheezerweg blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Fietsveiligheid
Verkeersveiligheid en fietsveiligheid in het bijzonder zijn speerpunten in het beleid voor de inrichting van het openbaar gebied van de gemeente Hardenberg. De aanpassingen aan de Rheezerweg dragen hieraan bij.