VUmc bijna 50 jaar: 2016 wordt ons jubileumjaar


VUmc bijna 50 jaar: 2016 wordt ons jubileumjaar

12 oktober 2015

Vandaag, 12 oktober 2015, bestaat VUmc 49 jaar.

Op 29 december 1956 werd de eerste paal voor de bouw van het (toen nog) VU ziekenhuis de grond ingeslagen. Tien jaar later, op 12 oktober 1966, volgde de officiele opening van het VU ziekenhuis. Inmiddels zijn wij 49 jaar en een rijke historie verder.

2016 wordt ons jubileumjaar en krijgt als motto mee: Elke dag beter . Want we willen in dit jaar iedereen bedanken, die de afgelopen halve eeuw de zorg, het onderzoek en het onderwijs aan onze instelling heeft verbeterd. Maar we willen er eveneens mee zeggen dat we ook in de komende 50 jaar
de gezondheidszorg dagelijks willen blijven verbeteren.

De komende periode zal de viering van ons jubileum langzaam zichtbaar worden en kleurt VUmc goud . Zo komt er een groot steigerdoek met ons jubileumlogo, als valbescherming voor bouwvakkers tijdens werkzaamheden. Ook zal deze maand ons fondsenwervingsprogramma van start gaan, waarmee we
doelgericht extra inkomsten gaan werven voor ons wetenschappelijk onderzoek. Dit doen we onder andere door het herontwerpen van het VU collectebusje waarmee, 50 jaar geleden in heel Amsterdam, geld is opgehaald om VUmc op te kunnen richten. Hierover volgt later meer.

Blijf de speciale pagina www.vumc.nl/vumc50jaar en onze sociale media kanalen (Twitter @VUmcAmsterdam, Facebook /VUmcAmsterdam ) in de gaten houden voor al onze jubileumactiviteiten.

bron: Origineel