Twee studenten naar internationaal food science congres na winnen Le..


Gepubliceerd op
12 oktober 2015

Afgelopen week is de eerste Leniger Prijs (2016) uitgereikt aan 2 levensmiddelentechnologie studenten. Zij wonnen een `pitch' over hun master's thesis. De prijs stelt de studenten in staat deel te nemen aan IUFoST - World Congress of Food Science and Technology in Dublin. Zij hopen daar
volgend jaar een poster te presenteren over de resultaten van hun onderzoek

Controleer uw cookie-instellingen

Vier studenten waren genomineerd om hun thesis te presenteren aan Prof. Solke Bruin en Dr. Cecilia Bruin-Kuehn, de oprichters van het Leniger Bruin Kuehn Fonds. Na de presentaties selecteerden Mr. en Mw. Bruin de twee die zij de besten vonden. Zij baseerden hun keuze op de cijfers die de
studenten kregen van hun begeleiders, de leesbaarheid van de thesis, hoe vernieuwend het onderwerp was, hoe duidelijk hun presentatie, hoe moeilijk de onderzoeksmethode en de relevantie en potentiele impact van het onderzoek op de maatschappij. De winnaars waren Frank van der Veer en Anja
Schroeder. De andere twee kandidaten waren Saskia Zweers en Simone Lamers. Het echtpaar merkte op dat het een erg moeilijke keuze was omdat de kwaliteit van het werk van alle studenten erg hoog was, wat mede bleek uit de 9 die zij allen ontvingen van hun begeleiders.

De studenten vonden het erg bijzonder dat zij hun resultaten mochten `pitchen' en de winnaars kijken uit naar het congres volgend jaar.

De thesis van Frank van der Veer is getiteld "Determining selectivity and specificity of trypsin, plasmin & pepsin on apo-a-lactalbumin and b-casein". De titel van Anja Schroeder's thesis is "Interfacial rheology and behaviour of chemically modified food proteins and lipids".

The Leniger Prize zal elke 2 jaar worden uitgereikt om studenten de gelegenheid te geven deel te nemen aan het tweejaarlijkse IUFoST congres.

Het Leniger Bruin Kuehn Fonds stimuleert excellent onderwijs en innovatief onderzoek in de levensmiddelentechnologie en voedselveiligheid aan Wageningen UR en is opgericht in 2008. Naast de Leniger Prijs ondersteunt het fonds ook sabbaticals voor postgraduate onderzoekers en (associate)
professoren uit Latijns Amerika in de levensmiddelentechnologie of voedselveiligheid, met het doel lokale kennisinstellingen te versterken en docenten op te leiden. Daarnaast wil het fonds sabbaticals mogelijk maken voor internationaal gerenommeerde onderzoekers in de levensmiddelentechnologie
of voedselveiligheid. Het fonds organiseert samen met Wageningen UR tevens colloquium series, met name voor mensen buiten de "levensmiddelenwereld" ter inspiratie van de levensmiddelentechnologie.

Lees meer

* Lees meer over het Leniger Bruin Kuehn fund
* Meer over IUFoST - World Congress of Food Science and Technology

* ir. AYE (Arianne) van Ballegooij
Contactpersoon ir. AYE (Arianne) van Ballegooij
Contactformulier

Wageningen UR

Wageningen UR (University & Research centre) werkt binnen het domein gezonde voeding en leefomgeving aan de kwaliteit van leven

* NTU Ranking 2015 Wageningen beste landbouwuniversiteit NTU Ranking 2015: Wageningen beste landbouwuniversiteit ter wereld
* Wagenings tintje aan Duurzame 100 Wagenings tintje aan Duurzame 100
* Evidence for functional redundancy in nature Soorten kunnen evolueren naar groepen met functionele lookalikes

Meer nieuws



Anja Schroeder

Anja Schroeder

Frank van der Veer

Frank van der Veer