AvondGasten vrijdag 16 oktober over keramiek in de kunst


Vrijdag 16 oktober is op L1 TV een speciale aflevering van het programma AvondGasten te zien. De talkshow komt dan uit het Bonnefantenmusuem Maastricht waar op die dag de tentoonstelling CERAMIX voor het eerst toegankelijk is voor publiek.

Het huidige opvallende museumonderkomen van Bonnefanten is 20 jaar geleden gebouwd op de fundamenten van de bloeiende keramiekindustrie in Maastricht. CERAMIX geeft een overzicht van kunst in de keramiek vanaf begin vorige eeuw tot nu.

Naast directeur Stijn Huijts van het Bonnefantenmuseum ontvangt Frans Pollux in het programma de uit Parijs afkomstige conservator Lucia Pesapane die CERAMIX mede heeft samengesteld.

Ook kunsthistoricus Ko van Dun en Frans Leidelmeijer van het populaire tv-programma Tussen Kunst en Kitsch vertellen over hun indruk van de jubileumtentoonstelling in het Bonnefantenmusuem en de rol van keramiek in de kunst.

Daarnaast ging producent en programmamaker Paul Versteegen op bezoek in de ateliers van twee zeer uiteenlopende beeldende kunstenaars: de Britse Jessica Harrison en de in Frankrijk wonende Vlaming Johan Creten.

Avondgasten: Keramiek in de Kunst is geproduceerd door Paul Versteegen Productions voor L1.

Presenatie: Frans Pollux
Gasten: Lucia Pesapane, Stijn Huijts, Ko van Dun en Frans Leidelmeijer

AvondGasten
AvondGasten is elke werkdag op L1 TV te zien om 17:55, 20:55 en 22:55 uur.
Meer informatie over de gasten en onderwerpen in AvondGasten vindt u steeds op www.L1.nl/AvondGasten