Update maandag 12 oktober: Baby dood gevonden in Rivierenwijk


In de Schelde in de Rivierenwijk is donderdagmiddag 8 oktober in een schuurtje een dode baby in een tas aangetroffen. De politie doet onderzoek op de plaats van de vondst. Burgemeester Han ter Heegde laat weten diep getroffen te zijn door deze tragedie.

Update maandag 12 oktober
Burgemeester Han ter Heegde zal namens het college van Burgemeester en Wethouders meelopen met de stille tocht die gepland staat voor donderdag 15 oktober.
Het onderzoek van de politie naar aanleiding van de vondst van de dode baby is nog in volle gang. In het belang van dat onderzoek kunnen daarover nog geen mededelingen worden gedaan.
De woning is inmiddels wel weer vrij gegeven.

Update zaterdag 10 oktober
Loco-burgemeester Carolien van Diemen heeft vanochtend een bezoek gebracht aan de Rivierenwijk. In het Wij(k)antoor aan het Spaarne heeft zij met bewoners gesproken en het condoleanceregister getekend. Zij is ook in Schelde geweest.
Medewerkers van MET Welzijn Heerhugowaard zijn al sinds donderdag 8 oktober in de wijk om met bewoners te praten en hen te ondersteunen.
Het onderzoek van de politie naar aanleiding van de vondst van de dode baby is nog in volle gang. In het belang van dat onderzoek worden daarover nog geen mededelingen gedaan.

Update vrijdag 9 oktober
De gemeente heeft condoleanceregisters geopend in het Wij(k)antoor in het Spaarne in de wijk en in het gemeentehuis, waarin mensen hun medeleven kunnen betonen.
Bewoners van de Schelde en omgeving zijn door de gemeente via een brief nader geinformeerd.
Medewerkers van MET Welzijn Heerhugowaard zijn vanaf nu dagelijks in de wijk om met mensen te spreken en ze te ondersteunen.
Loco-burgemeester Gido Oude Kotte en de directeur Veiligheid van de gemeente hebben een bezoek gebracht aan de mevrouw die de dode baby heeft gevonden.

8 oktober 2015