Werkbezoek Loes Ypma aan ’t Hummeltje, Avenhorn

PERSBERICHT

Werkbezoek Loes Ypma aan ’t Hummeltje, Avenhorn

Maandag 12 oktober as. brengt Tweedekamerlid Loes Ypma (PvdA, commissie OCW /VVE) een werkbezoek aan peuterspeelzaal ‘t Hummeltje in Avenhorn. Deze peuterspeelzaal werkt methodisch aan de talentontwikkeling van het jonge kind. De peuterleidsters werken nauw samen met de ouders, de wijkverpleging, de basisschool en bijvoorbeeld het CJG. Ze vormen een belangrijke schakel in de keten Jeugd van de gemeente Koggenland.

’t Hummeltje valt onder Stichting Peuterspeelzalen Koggenland, in West-Friesland, en vindt dat een peuterspeelzaal veel meer is dan een plek om alleen maar leuk te spelen. Koggenland staat voor spelend leren in een veilige omgeving. Maar de leidsters zijn ook getraind als aandachtsfunctionaris kindermishandeling, zorgcoördinator en partner van het CJG. Ze betrekken actief de ouders bij de opvoeding, stimuleren participatie en leggen zo de basis voor een goede start op de basisschool. Door het goede contact met ouders en door hen actief te betrekken werken ze ook aan integratie en goed burgerschap.

Twee van de leidsters, Kirsten Jansma en Moniek Duyzings, zijn ambassadeurs voor de campagne Sociaal werk doe je met sociaal werkers. Zij bieden Loes Ypma het eerste exemplaar aan van de nieuwe uitgave van de MOgroep Partners in pedagogische zaken. Ouders en peuterspeelzalen.

De campagne Sociaal werk doe je met sociaal werkers is een initiatief van de MOgroep, brancheorganisatie voor sociaal werk. Zie http://www.mogroep.nl/actueel/183-ambassadeurs-kirsten-jansma-moniek-duyzings

PROGRAMMA WERKBEZOEK

Locatie Peuterspeelzaal ’T Hummeltje

Adres Het Veer 86, te Avenhorn.

10.30 uur Aankomst Loes Ypma en MOgroep. De peuters zitten aan tafel, eten en drinken. Vervolgens volgen wij programma zoals gebruikelijk, hier en daar een kleine aanpassing

11.20 uur Eerste ouders arriveren. Gelegenheid voor enkele ouders om in gesprek te gaan met Loes Ypma en andere gasten. Bij mooi weer spelen de peuters buiten.

11.30-11.45 Ouders en peuters gaan naar huis en de genodigden voor het rondetafelgesprek arriveren

11.45-12.45 Rondetafelgesprek onder het genot van een broodje en een drankje.

12.45-13.00 Einde

Gasten

De genodigden naast Loes Ypma en vertegenwoordigers van de MOgroep zijn onder meer Maaike Ouwehand, directeur basisschool; Marjolijn Schilder, directeur basisschool en ovb een IB-er); Yvonne Beets, Integrale vroeghulp/ MEE; Jojanneke van Langen, Wijkverpleegkundige en Kinderoefentherapeut Laura van den Berg.