Garage sale Ted Noten

Ted Noten's 'Toren van Babel' in Museum Boijmans Van Beuningen.

Persbericht

Garage sale Ted Noten

op vrijdag 16 oktober 2015 van 16:00 tot 19:00 uur

De afgelopen maanden was de inventaris van het atelier van Ted Noten in Museum Boijmans Van Beuningen te zien. In de leegte - de Non Zone - die achterbleef, reflecteerde Ted Noten op de toekomst van zijn kunstenaarschap. Deze zoektocht is echter voor hem pas net van start gegaan en met het einde van de tentoonstelling in zicht kunnen de spullen niet terug naar het atelier. Op vrijdag 16 oktober verkoopt hij in het museum zijn gehele atelierinrichting in een exclusieve `garage sale'.

In de hal van de oudbouw van Museum Boijmans Van Beuningen stapelde Noten in juni alle spullen uit het atelier op tot een `Toren van Babel'. De ontmanteling van deze installatie vindt plaats op vrijdag 16 oktober. Alles is te koop: meubels, gereedschap, schetsen, tekeningen, proefjes en prototypes. Het is een unieke kans om delen uit de installatie `De Toren van Babel' direct uit handen van de kunstenaar te kopen. Het gereedschap reserveert Noten voor de nieuwe generatie kunstenaars. Op vertoon van een studentenkaart kan iedere student 1 stuk gereedschap gratis meenemen.

Sla uw slag

Deze `garage sale' van Ted Noten's Non Zone is op vrijdag 16 oktober van 16:00 tot 19:00 uur in Museum Boijmans Van Beuningen. Normaal gesproken sluit het museum om 17:00 uur maar speciaal voor deze verkoop blijven de zalen van Ted Noten's tentoonstelling twee uur langer open. Om 18:30 uur sluit de kunstenaar de verkoop met drie verborgen verrassingsstukken uit de toren.

Ted Noten's Non Zone

Nog tot en met zondag 18 oktober is in drie zalen in Museum Boijmans Van Beuningen werk van Ted Noten te zien. Naast de ontmantelde `Toren van Babel' - geinspireerd op het beroemde kunstwerk van Pieter Bruegel de Oude, dat tot de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen behoort en in de naastgelegen zaal hangt - toont de kunstenaar/ontwerper papieren replica's van de sieraden die hij de laatste 10 jaar maakte. Een derde zaal is geheel gevuld met een berg zand. Een graafmachine verplaatst eens per week het zand van de ene naar de andere zijde van de museumzaal. Dit volgt het motto van de ontwerper: "om te creeren moet je verplaatsen".