Politiek zet vaart achter Kindcentra 2020

Partijen in de Tweede Kamer willen nog deze kabinetsperiode aan de slag met de ideeen van Kindcentra 2020. Dat bleek op 9 oktober tijdens het symposium Kindcentra 2020, een realistisch perspectief. Op dinsdag 13 oktober is nader overleg.

Tijdens de presentatie van de plannen van Kindcentra 2020 op 9 oktober kreeg het initiatief brede steun: diverse politieke partijen in de Tweede Kamer gaven ter plekke aan vaart te willen zetten achter het realiseren van ideeen rondom kindcentra in Nederland. De partijen willen het kabinet bevragen op de plannen en de al eerder ingediende motie. Deze plannen werden in boekvorm aangeboden aan Mariette Hamer, voorzitter van de SER. De regiegroep Kindcentra 2020, bestaande uit bestuurders uit de kinderopvang, het primair onderwijs en wethouders, vindt dat er een toegangsrecht voor kinderopvang moet komen voor elke kind en dat er wettelijk geregeld wordt dat vanuit een organisatie kinderopvang en primair onderwijs aangeboden worden.

Het symposium werd onder meer bezocht door vertegenwoordigers van de sectoren kinderopvang, jeugdzorg en onderwijs. Ook politiek, overheden, beleidsadviseurs, ouder- en leerkrachtvertegenwoordigers, werkgevers- en werknemerskoepels en branches waren aanwezig op de drukbezochte bijeenkomst in Den Haag. Er is een groot maatschappelijk draagvlak voor deze plannen.