Spanjaard wint jackpot van ruim 31 miljoen euro

Spanjaard wint jackpot van ruim 31 miljoen euro

Rijswijk, maandag 12 oktober 2015 - Op vrijdag 9 oktober 2015 is de jackpot van Eurojackpot gevallen in Spanje. Met de getallen 13 - 14 - 23 -26 en 31 en de bonusgetallen 3 - 9 won een Spanjaard het bedrag van 31.579233,10 euro bruto. In Nederland waren er 9.920 winnaars in deze trekking.

Het is de zesde keer dit jaar dat de jackpot wordt gewonnen in Europa. In totaal is de jackpot nu 26 keer gevallen sinds de introductie in 2012. Tot nu toe was de hoogste prijs bij dit kansspel 90 miljoen euro; deze werd op 15 mei 2015 gewonnen in Tsjechie. De trekking vindt elke week op vrijdagavond plaats in Helsinki.

De eerstvolgende trekking van Eurojackpot is op vrijdagavond 16 oktober. De jackpot start dan weer op 10 miljoen euro.

Over Eurojackpot

Eurojackpot is een Europees gecooerdineerd kansspel en heeft iedere week op vrijdagavond een trekking. De jackpot is altijd minimaal 10 miljoen euro en kan, als hij niet valt, oplopen tot maar liefst 90 miljoen euro. Binnen Nederland wordt Eurojackpot georganiseerd door De Lotto. Nadat het prijzengeld is uitgekeerd, gaat het resultaat van Eurojackpot in Nederland naar 18 goede doelen en de sport. Sinds de eerste trekking van Eurojackpot zijn er in totaal meer dan 50 miljoen gewonnen prijzen uitgekeerd en is er sinds de oprichting ruim een miljard euro aan prijzengeld uitgekeerd in alle deelnemende landen.

Eurojackpot wordt inmiddels in de volgende zeventien landen verkocht: Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Hongarije, IJsland, Italie, Kroatie Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen , Slovenie, Slowakije, Spanje, Tsjechie en Zweden. Kijk op www.eurojackpot.nl voor meer informatie.