Plakkie Asfalt: wegwijs in wegbeheer

Plakkie Asfalt: wegwijs in wegbeheer

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 12 oktober 2015- Laatste update: 12 oktober 2015 15:15 uur

Sinds een aantal weken kunnen kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool kennis maken met Plakkie Asfalt: www.plakkieasfalt.nl. Deze website is gemaakt voor leerkrachten, leerlingen en ouders. Op de website is (les)materiaal te vinden over wegbeheer met diverse onderwerpen als: de kringloop van het asfalt, gladheidbestrijding, de taken van de weginspecteur en nog veel meer. Doel is om kinderen al op jonge leeftijd enthousiast te maken over wegbeheer.

Plakkie Asfalt 1280x640 De weginspecteur geeft uitleg over zijn werkzaamheden op de St. Dominicusschool in Utrecht.

Wegbeheerders kampen met een groeiend tekort aan jonge, technische medewerkers en dat baart zorgen. Om jongeren al in een vroeg stadium te informeren over alles wat komt kijken bij wegbeheer, heeft een werkgroep van Wegbeheerders Ontmoeten Wegbeheerders, Rijkswaterstaat, gemeente Utrecht en provincie Utrecht een (les)pakket ontwikkeld.

Gezamenlijk hebben zij gezorgd voor de invulling en realisatie van de website Plakkie Asfalt. Ook vier studenten van de opleiding Onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht hebben meegeholpen aan de invulling van het (les)materiaal.

(Les)materiaal

Op de website staat veel en verschillend materiaal voor leerkrachten, leerlingen en ouders. Denk hierbij aan filmpjes, foto's, klikplaten, maar ook presentaties waarin uitleg wordt gegeven over de taken van wegbeheerders.

Startschot `Tour de Plakkie'

Op vrijdag 2 oktober vond het startschot van de `Tour de Plakkie' plaats op de St. Dominicusschool in Utrecht. Op deze dag hebben Theo van de Gazelle (Rijkswaterstaat), Jacqueline Verbeek (provincie Utrecht) en Jan Nicolaij (gemeente Utrecht) de leerzame middag geopend. De leerlingen hebben veel geleerd over wegbeheer door van dichtbij kennis te maken met een stratenmaker en een weginspecteur. Ze reageerden enthousiast en vonden het een erg leuke en leerzame middag.