Yvon Jaspers opent 7 nieuwe gastenkamers Ronald McDonald Huis Utrecht

maandag 12 oktober 2015 15:49 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Ronald McDonald Huis Utrecht

Yvon Jaspers heeft vanmiddag zeven nieuwe gastenkamers geopend in Ronald McDonald Huis Utrecht. Het Huis, dat deze maand 25 jaar bestaat, kan zo nog meer ouders een plek bieden op loopafstand van hun kind in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Yvon Jaspers is vanaf vandaag speciale ambassadeur van Ronald McDonald Huis Utrecht en stak in die hoedanigheid vanmiddag symbolisch de sleutel in het slot van de deur van de uitbreiding. Ze opent daarmee zeven nieuwe gastenkamers die volledig zijn ingericht om ouders dichtbij hun zieke kind te kunnen laten zijn, juist als zij elkaar het hardst nodig hebben.

Intensive care

Yvon Jaspers maakte eerder dit jaar zelf kennis met de Ronald McDonald Huizen, nadat haar dochter Keesje hard van het paard viel en op de intensive care belandde. "Ze kwam heel verkeerd terecht en brak zes ribben, had een klaplong, bloed in haar longen en inwendige kneuzingen", vertelt Yvon. "Mijn hart brak om haar aan zoveel slangetjes, piepjes en monitoren te zien. En ineens voelde ik het ook: je kind is ziek en het enige dat nog telt, is dat ze beter wordt. En tot het zover is, wil je alleen maar dicht bij haar zijn."

De dochter van Jaspers is er weer helemaal bovenop gekomen, ze rijdt nu zelfs weer paard, maar Jaspers wilde graag iets terug doen voor de Ronald McDonald Huizen. "Ik heb nu zelf ervaren hoe fijn het is om je in een huiselijke omgeving terug te trekken en tot rust te komen. Om letterlijk en figuurlijk afstand te nemen van de spanning, de angst en de zorgen die horen bij het ziekenhuis. Vanuit mijn nieuwe rol als ambassadeur van Ronald McDonald Huis Utrecht wil ik dan ook aandacht vragen voor het prachtige werk dat vrijwilligers hier dag in dag uit doen."

Afhankelijk van vrijwilligers

Het Ronald McDonald Huis Utrecht wordt naast een klein managementteam gerund door een trouwe groep van 170 vrijwilligers. "Zonder hen zou het Huis niet bestaan", zegt Karin van der Aa, manager van het Ronald McDonald Huis. "Het Huis is meer dan alleen een dak boven het hoofd. Ouders vinden er steun bij elkaar en bij de vrijwilligers. Door de uitbreiding op de bestaande 25 gastenkamers kunnen we bovendien nog meer ouders, die nu vaak op de wachtlijst belanden, helpen aan een plek op loopafstand van hun kind in het ziekenhuis. Wij zijn afhankelijk van sponsoren, donateurs en vrijwilligers, dus het feit dat deze uitbreiding vandaag is geopend is geweldig."