Stilstaan op overweg in Naarden-Bussum als er een trein aan komt


ChristenUnie Gooise Meren presenteert plan van aanpak verbetering verkeersveiligheid spoorwegovergangen

BUSSUM, 20151012 -- De verbetering van de veiligheid rondom de spoorwegovergangen in het centrum van Gooise Meren is een belangrijk aandachtspunt van de ChristenUnie Gooise Meren. Met het oog op het verkeerscirculatieplan centrum dat voor 2015 op de Programmabegroting staat en de recente aanrijdingen met een trein op de spoorwegovergang aan de Generaal de la Reijlaan presenteert de ChristenUnie Gooise Meren een plan van aanpak voor de overwegen in Naarden en Bussum. Belangrijkste doel is de doorstroom van het gemotoriseerd verkeer achter de genoemde overwegen te optimaliseren.

De partij heeft in de afgelopen weken een zorgvuldige studie gemaakt van de situatie rondom het spoor door de gemeente en de eerder gepresenteerde plannen in het kader van de spoorse doorsnijding. Roel Kamphuis, nr. 2 op de kieslijst: “Er is nog geen enkel signaal dat er vanuit het ministerie van I&M en provincies voldoende budget beschikbaar is om de ruim 150 miljoen aan kosten te dekken voor een verdiept liggend spoor. We moeten eerlijk zijn, ondertunneling is praktisch niet haalbaar”. Het actieplan van de ChristenUnie richt zich daarom op het op korte termijn verbeteren van de verkeersveiligheid rond de spoorwegovergangen in het algemeen en voor fietsende scholieren in het bijzonder.

Kamphuis: “Onveiligheid op een spoorwegovergang komt vaak doordat het verkeer na de overweg niet kan doorrijden.” De ChristenUnie heeft daarom alle 6 spoorwegovergangen en de omliggende wegen in Naarden en Bussum bekeken. Drie spoorwegovergangen vragen direct om actie, namelijk de Generaal de La Reijlaan, Meerweg en Herenstraat. De voorgestelde aanpassingen, om de doorstroom van het gemotoriseerde verkeer te optimaliseren, kunnen direct uitgewerkt en daarna uitgevoerd worden. Het volledige plan is te vinden op de website van ChristenUnie Gooise Meren. http://gooisemeren.christenunie.nl

De ChristenUnie hoopt met dit actieplan er voor te zorgen dat de fase van praten afgesloten wordt en er nu eindelijk iets gaat gebeuren.

Stilstaan op een overweg terwijl de bomen dichtgaan en er een trein aan komt rijden … is te voorkomen. Optimaliseer de doorstroom van het verkeer achter de overweg.