Donor worden. Waar wacht je nog op

Het is deze week Donorweek. In de Donorweek vraagt ook de gemeente Appingedam aandacht voor orgaandonatie. Want nog steeds staan er meer dan 1000 mensen op de wachtlijst voor een donororgaan en jaarlijks sterven er zo'n 140 mensen doordat voor hen een nieuw orgaan, zoals een hart of nier, te laat komt. Deze week vragen we daarom aan elkaar: Donor worden. Waar wacht je nog op.

De publiekscampagne orgaandonatie `Donor worden. Waar wacht je nog op.' roept op om deze week over orgaandonatie na te denken en te praten met je familie. Bijvoorbeeld over de vraag hoe het is als je zelf ziek wordt en een orgaan nodig hebt of waar mensen eigenlijk nog op wachten om donor te worden. Het is belangrijk dat je omgeving weet wat je keuze over orgaandonatie is. Dan laat je die moeilijke beslissing na je overlijden niet over aan je familie, op een verdrietig moment.

Website Wordookdonor.nl

Ben jij al donor? Inschrijven in het Donorregister kan eenvoudig met je DigiD op de website www.wordookdonor.nl. Ben je nog niet toe aan een beslissing en wil je meer weten over orgaan- en weefseldonatie? Kijk dan op de website van de Nederlandse Transplantatie Stichting.