M-Brace en Building Intelligence winnaars van de Ordina Innovation Challenge 2015

Ordina heeft de winnaars bekendgemaakt van de jaarlijkse Ordina Innovation Challenge. In de finale, die vandaag werd gehouden als onderdeel van de Ordina Open Innovatiedag, hebben de zes beste teams uit Nederland en Belgie hun idee gepresenteerd. De juryprijs werd gewonnen door M-Brace. De publieksprijs ging naar Building Intelligence. Ordina stelt een ontwikkelbudget beschikbaar van EUR 35.000 voor beide teams.

De Challenge is twee jaar geleden door Ordina gelanceerd als een jaarlijkse wedstrijd voor innovatieve ideeen met maatschappelijke impact in de Benelux. Als onderdeel van de wedstrijd biedt Ordina de innovators een podium voor hun baanbrekende idee en stelt haar kennis en netwerk beschikbaar om de toepassing te realiseren. Samen met Ordina werken de twee winnaars gedurende een jaar verder aan het idee.

De vakjurywinnaar M-Brace heeft een robotische brace ontwikkeld met een online monitoring service. Deze moet het mogelijk maken om patienten die herstellen van een beroerte thuis te laten revalideren met dezelfde kwaliteit van zorg als in een gespecialiseerd centrum.

De winnaar van de publieksprijs, Building Intelligence, helpt werkomgevingen te verbeteren en kosten te besparen door organisaties inzicht te geven in het ruimtegebruik binnen kantoorpanden. Daarbij worden activiteitspatronen in beeld gebracht met behulp van tracking-technieken, waardoor onder meer duidelijk wordt waar en hoeveel mensen zich in een kantooromgeving bevinden.

Johannes Luyten van M-Brace is enorm blij met de juryprijs. "We weten dat we een goede propositie hebben en dan is het fantastisch nieuws als een vakjury dat bevestigt met deze prijs. Het is nu zaak om een product te maken dat we kunnen gaan testen en verder ontwikkelen." Voor Marcel Lamers van Building Intelligence is de juryprijs de beloning voor een jaar hard werken. "Erg leuk om te zien dat het publiek in ons idee gelooft. Het is nu de bedoeling om voor het eind van het jaar een eerste versie te lanceren."

Het thema van de Ordina Innovation Challenge was dit jaar de `Humanisering van ICT'. Apparaten, toepassingen en apps worden slimmer, persoonlijker, intuitiever en meer anticiperend van aard en worden hiermee steeds meer verweven met het dagelijks bestaan van mensen.

Stepan Breedveld, CEO Ordina: "M-Brace en Building Intelligence zijn de verdiende winnaars van de Ordina Innovation Challenge. Ze laten allebei zien hoe je met behulp van technologie tot oplossingen kunt komen die het leven van mensen verrijken. Dit sluit mooi aan op de manier waarop Ordina naar ICT kijkt. De Innovation Challenge is het ideale platform om innovatieve partijen te verbinden en aan duurzame oplossingen te werken."