Stappen in Reusel; een informatieavond voor ouders en jongeren


In Reusel wordt op 17 november een avond georganiseerd voor ouders van (toekomstig) uitgaande jeugd en de jongeren zelf. Wat zijn de voor- en nadelen van het op stap gaan in Reusel? Wilt u weten waar jongeren tijdens het uitgaan verblijven en waar zij tegen aan kunnen lopen? Wil je als jongere
alvast een kijkje nemen in de Caramba? Meld je dan aan voor `Stappen in Reusel' op dinsdagavond 17 november in de Caramba.

`Stappen in Reusel' is een actie om ouders en jongeren van klas 1 tot en met 4 van het voortgezet onderwijs te informeren over verschillende aspecten van het uitgaan in Reusel. Doel van deze avond is om een zo goed mogelijk beeld te geven van hoe het is om daar uit te gaan.

Wat houdt het concreet in?

De voorlichtingsavond vindt plaats in de Caramba, Wilhelminalaan 48 in Reusel. Om 19.00 uur worden ouders en hun kinderen daar ontvangen. Vanaf 19.30 uur begint het programma. De burgemeester van Reusel-De Mierden opent de avond. `Subtiel Theater' volgt met een theaterstuk. Daarna worden
ouders en jongeren gescheiden en volgen ze ieder twee workshops. De workshops gaan over de volgende thema's:

* Alcohol, drugs en jongeren (door GGD Brabant-Zuidoost, Novadic-Kentron en CJG+).
* Uitgaan en regels voor jongeren en horeca (door de politie en Caramba).

Na de workshops volgt er een discussie met de burgemeester van Reusel-De Mierden en de aanwezigen. Om ongeveer 21.30 uur wordt de avond afgesloten.

Waarom?

In de media is er veel te doen over alcohol en jongeren. Er verschijnen ook regelmatig berichten over uitgaansdrugs en uitgaansgeweld. Eenzijdige en beperkte informatie over uitgaan kan zorgen voor onrust en bezorgdheid bij ouders. Hoe reeel is deze bezorgdheid van ouders? Maar ook, hoe leuk
is het voor de jongere om uit te gaan? Wie komen er allemaal en hoe ziet het er binnen uit? Informatie van diverse kanten en een kijkje ter plekke geven een duidelijk beeld.

Organisatie

`Stappen in Reusel' wordt georganiseerd door het Pius-X college, GGD Brabant-Zuidoost, Novadic-Kentron, de politie uit Reusel en CJG+.

Aanmelden

Bent u en uw kind(eren) geinteresseerd in deze avond, dan kunt u zich voor 10 november aanmelden door een e-mail te sturen naar p.coumans@bladel.nl.

Maximaal 100 ouders en jongeren kunnen aan het programma deelnemen. Er zijn geen kosten aan verbonden.