Gratis Dementia app voor Amstelveners en mantelzorgers


Gepubliceerd op: 14 oktober 2015
De gemeente Amstelveen verstrekt gratis Dementia-apps aan dementerende Amstelveners en hun mantelzorgers. Geinteresseerden kunnen de app verkrijgen bij ouderen advies, steunpunt mantelzorg, casemanager dementie en het Amstelveen loket.

22 oktober: demonstratie dementia app bij Alzheimer cafe

De dementia app kan een belangrijke aanvulling zijn op de fysieke hulp van mantelzorgers aan mensen met dementie. Pieter Hasenaar, een van de ontwikkelaars van de app, demonstreert de mogelijkheden van de app. Zoals beeldbellen, vullen van een fotoalbum, spelletjes spelen en het beheren van
een agenda eenvoudig en geregeld contact kunnen hebben. In de pauze kunnen geinteresseerden zelf op tablets de mogelijkheden van deze app verkennen.

Een medewerker van de gemeente is ook aanwezig om vragen te beantwoorden.
Geinteresseerde inwoners van Amstelveen met dementie en hun mantelzorgers kunnen deze App-tool gratis! via de gemeente ontvangen en deze avond direct mee krijgen.

Het Alzheimer Cafe vindt plaats in Zorgcentrum Nieuw Vredeveld, Rembrandtweg 428 te Amstelveen van 20.00 uur tot 21.30 uur.
De zaal is open vanaf 19.30 uur.
Het Alzheimer Cafe is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, jong en oud, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden. U hoeft zich niet van te voren aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen.
De toegang is gratis.
Inlichtingen: Voor vragen en meer informatie kunt u bellen met de cooerdinator van de Alzheimer Cafe 's regio Amstelland en Meerlanden tel. 06-53766851 of mailen naar: inlichtingenac@gmail.com
Twitter: @ACAmstelveen

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl