Flexteam houdt verdachte van drie inbraken aan


Flexteam houdt verdachte van drie inbraken aan

Laatste update:
14-10-2015 | 07:43

Den Haag - Het flexteam van Den Haag centrum hield dinsdag 13 oktober in alle vroegte een 19-jarige Hagenaar aan in zijn woning. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij drie woninginbraken en een bedreiging met een vuurwapen.

Vingerafdrukken

Woninginbraken zijn al geruime tijd een prioriteit van de politie. Wanneer het mogelijk is en daar aanleiding voor is verrichten Forensische Experts sporenonderzoek in de woning. Dit gebeurde ook na een inbraak aan de Charlotte de Bournonstraat in Delft op 4 september, in deze woning troffen
agenten vingerafdrukken. Deze afdrukken bleken na onderzoek afkomstig te zijn van de aangehouden verdachte. Ook bij een woning aan de Minckelersstraat in Den Haag waar op 20 september ingebroken werd troffen medewerkers van Forensische Opsporing vingerafdrukken van de aangehouden verdachte.
Het rechercheonderzoek naar de derde inbraak aan de Rozenburgstraat op 18 juni bracht op basis van getuigenverklaringen de verdachte in beeld.

Bedreiging

Op 21 augustus ontving de politie een melding dat een onbekende man een 41-jarige Hagenaar bedreigde met een vuurwapen. Agenten namen toen direct poolshoogte en deden uitvoerig onderzoek. De verdachte werd niet aangetroffen. Resultaten van het recherche onderzoek wijzen nu in de richting van
de aangehouden 19-jarige verdachte. Nader onderzoek moet uitwijzen of hij inderdaad bij de bedreiging betrokken was.

Flexteam

Het Flexteam wordt ingezet ter ondersteuning van de politieteams en de (districts)recherche met onder andere korte en gerichte acties bij veiligheidsproblemen zoals; drugsoverlast, woninginbraken, zakkenrollerij.